Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
9. května 2023 16:08
Čas čtení 0:43

Kim Čong-un napsal Putinovi, ocenil jeho „obranu míru proti imperialistům“. Co ruskému prezidentovi ještě vzkázal?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kim Čong-un napsal Putinovi, ocenil jeho „obranu míru proti imperialistům“. Co ruskému prezidentovi ještě vzkázal?
Zdroj: Getty Images/Korea Summit Press Pool

Severní Korea je jednou z mála zemí na světě, které otevřeně podporují ruskou invazi na Ukrajinu a z tamní války obviňují Spojené státy a Západ.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un poblahopřál v úterý dopisem ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi ke Dni vítězství, kterým si Rusko připomíná výročí vítězství nad nacistickým Německem v druhé světové válce. Uvedla to agentura TASR na základě informací serveru CNN.

9. května 2023 12:39 Čas čtení 0:55 Fiala je proti zákazu CBD. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš ty Fiala je proti zákazu CBD. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš ty

Rusko překoná všechny hrozby ze strany nepřátel, napsal Kim Čong-un

Podle severokorejské státní tiskové agentury KCNA Kim v dopise srdečně pozdravil Putina, ruský národ a armádu a ocenil je za jejich „boj zaměřený na uskutečnění mezinárodní spravedlnosti a obranu světového míru proti imperialistům“. „Vítězství je neodmyslitelnou ruskou tradicí a sláva tohoto vítězství bude zářit napříč dějinami a zůstane navždy spojena s Ruskem,“píše dále severokorejský vůdce.

Dodal také, že Rusko pod Putinovým vedením překoná „všechny výzvy a hrozby ze strany nepřátelských sil“ a zvítězí ve svém úsilí o zajištění „suverenity, důstojnosti a regionální stability“.

Severní Korea je jednou z mála zemí na světě, které otevřeně podporují ruskou invazi na Ukrajinu a obviňují z války Spojené státy a Západ. Severokorejský lídr se domnívá, že agresi proti KLDR kromě USA vyžaduje i Jižní Korea. V pondělí vyzval svou zemi, aby byla připravena kdykoli provést jaderné útoky k odvrácení války. 

Zpět
Sdílet
Diskuse