Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
10. května 2023 12:37
Čas čtení 0:43

Ministr zemědělství Nekula „vyřešil“ inflaci. Pro spotřebitele má dárek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr zemědělství Nekula „vyřešil“ inflaci. Pro spotřebitele má dárek
Zdroj: Profil ministra Zdeňka Nekuly

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) se na Twitteru podělil o výsledky jednání se zástupci supermarketu Lidl. Jedním z nich byl „dárek“ v podobě jednodenní omezené slevy na mouku.

Ministr zemědělství za KDU-ČSL včera pobavil Twitter. V příspěvku, ve kterém píše o svých pravidelných jednáních se zástupci obchodních řetězců, se pochlubil stěžejním výsledkem z rozhovoru s ředitelem Lidlu Adamem Miszczyszynem. Tím má být jednodenní sleva na mouku. Tu si ve středu můžete koupit za 13 korun místo původních 22, ale jen pokud nakoupíte nad 400 korun a jen pokud si kupón aktivujete v aplikaci Lidl Plus.

Tato sleva, která domácnostem zasaženým inflací ušetří celých devět korun, je pravděpodobně nespasí, ministr ji však prezentuje jako důkaz toho, že snižovat ceny tlakem na řetězce jde, když se chce.

Komentáře pod příspěvkem se podle očekávání strhly ve výsměch. Někteří se dotazovali, jestli se jedná o parodický účet, jiní se v ironii ptali, zda ministr navázal placenou spolupráci s prodejnou Lidl. 

Domů
Sdílet
Diskuse