Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Florián Meričko
10. května 2023 16:34
Čas čtení 0:41

Elon Musk varuje, že WhatsApp tajně odposlouchává lidi. V noci se zapínal mikrofon, zatímco majitel telefonu spal

Kategorie:
Uložit Uložené
Elon Musk varuje, že WhatsApp tajně odposlouchává lidi. V noci se zapínal mikrofon, zatímco majitel telefonu spal
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Problém nastal u telefonů s operačním systémem Android.

Známý americký podnikatel Elon Musk upozornil prostřednictvím sociální sítě Twitter na aplikaci WhatsApp. Musk napsal, že „WhatsAppu se nedá důvěřovat“.

Jeden z uživatelů oblíbené aplikace si na svém telefonu všiml, že v noci sama od sebe zapíná mikrofon. „WhatsApp na pozadí využíval mikrofon telefonu v době, kdy jsem spal. Co se to děje?“ ptal se na Twitteru znepokojený uživatel aplikace.

30. dubna 2023 9:25 Čas čtení 0:44 Další změna na Twitteru: Za některý obsah budeš muset od května platit, oznámil Elon Musk Další změna na Twitteru: Za některý obsah budeš muset od května platit, oznámil Elon Musk

Na tento příspěvek na sociální síti zareagovala také společnost WhatsApp, která uvedla, že jde o chybu v operačním systému Android. „Domníváme se, že jde o chybu v systému Android, která nesprávně přiřazuje informace v informačním panelu ochrany osobních údajů, a proto jsme požádali společnost Google o prošetření a nápravu,“ přiblížili.

Problém však nenastal jen v jednom zařízení. V uplynulých hodinách se na Twitteru ozvalo více lidí, kteří potvrdili, že v jejich telefonu došlo ke stejnému samovolnému zapnutí mikrofonu.

Prozatím není zřejmé, zda šlo o záměrné využívání mikrofonu k odposlechu okolních zvuků. Uživatelé však dodávají, že po restartování telefonu by se měl problém odstranit.

Domů
Sdílet
Diskuse