Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
13. května 2023 v 13:44
Čas čtení 1:14

Kovářová a Rajchl obdrželi anticenu Bludný balvan za klamání veřejnosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kovářová a Rajchl obdrželi anticenu Bludný balvan za klamání veřejnosti
Zdroj: AK Daniela Kovářová/volně k užití

Český klub Sisyfos v pátek uděloval Bludné balvany. Anticenu, která je udělována těm, kteří klamou veřejnost, si letos odnesli Daniela Kovářová nebo Jindřich Rajchl.

Český klub Sisyfos v pátek již tradičně rozdával anticeny Bludný balvan. Tím oceňuje ty, kteří během roku klamali veřejnost, mluvili nepravdy či se jinak provinili vůči veřejnému prostoru. Satirickou a vtipnou formou tak upozorňuje na tři osoby a tři družstva, která během roku napáchala nejvíce škody. Kdo si letos odnesl Bludný balvan?

13. května 2023 v 10:07 Čas čtení 0:42 Studentstvo si u maturit polepšilo v češtině a angličtině. Matematiku nezvládlo Studentstvo si u maturit polepšilo v češtině a angličtině. Matematiku nezvládlo

Kovářová jasnou vítězkou

Zlatý Bludný balvan letos získala senátorka Daniela Kovářová. V minulém roce například na Twitteru napsala, že sexuální obtěžování je přirozené. „Sexuální obtěžování je přirozené chování všech samců a samiček. Bez něj bychom nebyli na světě.“ Jindy zase odmítala zákon na ochranu klimatu, míchala církev do rodinného práva, tvrdila, že sex je v manželství povinný a další. 

Stříbro si odnesl Jindřich Rajchl za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží. „Expert Rajchl straší tu chudobou, tu imigrací, tu očkováním proti COVID-19, tu se snaží dopočítat, kolik tankerů by bylo potřeba na nahrazení plynu z Nord Stream 1,“ uvádí Sisyfos. 

Bramborovou příčku pak obsadila Vendula Vendlová za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.

Kategorii družstev ovládl Institut transformační psychologie

V kategorií družstev získal zlato Institut transformační psychologie, a to za svůj podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů. „Dlouhodobý nedostatek klinických psychologů a psychoterapeutů vede k tomu, že lidé, kteří potřebují jejich pomoc, mají problém sehnat odborníka. A na jejich místo nastupují nejrůznější šarlatáni, úmyslní podvodníci i absolventi pochybných kurzů, kteří si myslí, že mohou pomoci. Ve skutečnosti je amatérská psychoterapie prováděná diletantem srovnatelně nebezpečná jako třeba amatérská transplantace stolice,“ zní z klubu.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Stříbro si domů odnesla firma Dokonalá Láska s. r. o., která „pečuje“ o domácí mazlíčky. K vyléčení závažných nemocí ti doporučí elektrochemicky aktivovanou vodu, bylinný sprej nebo kadidlo, které „zaručeně pomůže“.

Bronz pak zamířil do Hronova, konkrétně do firmy Deaktivátor K za výrobu a prodej přístroje k absorpci vln vyvěrajících z geopatogenních zón. Že nevíš, co to je? My také ne.

Domů
Sdílet
Diskuse