Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. května 2023 8:48
Čas čtení 1:42

Barrandovský most se opět rekonstruuje. Kde všude je omezení a jak jezdí MHD?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Barrandovský most se opět rekonstruuje. Kde všude je omezení a jak jezdí MHD?
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Letošní opravy Barrandovského mostu potrvají do srpna. Do té doby řidiči a řidičky musí místo objíždět přes Pražský okruh a Strakonickou ulici.

Pražští silničáři v pondělí zahájili letošní opravy Barrandovského mostu. Opravy zahrnují práce v levé polovině jižního mostu ve směru ze Smíchova do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Práce potrvají do 14. srpna.

Doprava je podobně jako loni vedená ve třech namísto nynějších čtyřech jízdních pruzích v každém směru. Vzhledem k uzavření nájezdové rampy z ulice K Barrandovu tak bude nutné na některých trasách použít objížďky. „Největším dopravním omezením, které zásadně dopravu v Praze ovlivní, bude uzavření barrandovské rampy od Barrandova ve směru z ulice K Barrandovu na Jižní spojku,“ píše se na webu Technické správy komunikací (TSK) barrandak.cz.

Řidiči mohou využít objízdnou trasu přes Pražský okruh, kde bude otevřen sjezd do Písnice. Rozšířena již byla sjízdná rampa z Modřanské na Jižní spojku. V provozu je také vratná rampa u Lihovaru, kterou využijí řidiči jedoucí z ulice K Barrandovu na Jižní spojku.

2. května 2024 7:00 Čas čtení 4:19 Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady

„Pro vzdálenější cíle (Modřany, Kamýk či například Chodov) bude možné pokračovat po okruhu D0 na sjezd Písnice, který se již otevřel 15. dubna 2023, a poté do centra po Libušské ulici, případně jet dál po D0 na sjezd Vestec. Další možností je také dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra po ulicích Brněnská a 5. května,“ uvádí dále TSK.

Úprava trasy autobusu 125 a posílení tramvaje

Po dobu oprav mohou lidé využít posílenou hromadnou dopravu, ve vybraných ulicích se nachází provizorní vyhrazené pruhy pro autobusy. Pražský dopravní podnik (DPP) upravil zejména trasy autobusové linky číslo 125, která jede ze Skalky přes Petrovice pouze ke stanici metra C Háje. Dál podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu X125, která jezdí ze zastávky Jižní Město přes Háje ke Smíchovskému nádraží a zpět.

Posílil se také provoz tramvaje číslo 21, která je ve směru od Modřan ze zastávky Anděl v Nádražní ulici odkloněna ke stanici metra B Smíchovské nádraží. DPP o tom informuje na svém webu

Postup prací

Dělníci od pondělí začínají rekonstrukci frézováním vozovky nebo demontážemi některých částí mostu. Letošní práce na opravě mostu byly zahájeny už v prvním čtvrtletí. Silničáři museli opravit ty části, které nevyžadují omezení provozu na mostě. Přebudováván je například sjezd na Modřanskou ulici.

Rekonstrukce Barrandovského mostu odstartovala loni na jižní polovině jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou podle propočtů TSK na 594,5 milionu korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse