Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. května 2023 v 14:55
Čas čtení 0:51

Čeští hokejisté Sedlák a Chytil na MS končí, tým hledá náhradu. Zachrání nás Zohorna ze zámoří?

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Čeští hokejisté Sedlák a Chytil na MS končí, tým hledá náhradu. Zachrání nás Zohorna ze zámoří?
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Nepříjemná predikce se potvrdila – dvě velké opory národního týmu na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku, Lukáš Sedlák a Filip Chytil, musí ze zdravotních důvodů odstoupit z turnaje. Český tým hledá urychleně náhrady, jedna by mohla být ze zámoří.

Je to velká škoda, oba hokejisté se totiž s týmem během základní skupiny mistrovství světa velmi dobře sžili. Sedlák dokázal za tři necelé zápasy nasbírat 5 bodů za 3 góly a 2 asistence a v tabulce kanadského bodování byl i po čtyřech zápasech na děleném 6. místě. Filip Chytil sice zaznamenal pouze asistenci, jeho přehled, pohyb a buly však v zápasech proti Lotyšsku i Slovinsku zásadně chyběly.

„Oba nás opustí, dvě špatné zprávy naráz. Nehráli se Slovinskem. Sedlo to zkoušel a Filip na tréninku taky, ale bohužel to nepůjde. Sedlo tam má bohužel něco naštípnutého nebo zlomeného. Musíme je nahradit,“uvedl pro ČT Sport generální manažer týmu Martin Havlát.

16. května 2023 v 16:41 Čas čtení 1:06 MS hokej 2023: Toto je kompletní program. Kdy hraje Česko i další týmy? MS hokej 2023: Toto je kompletní program. Kdy hraje Česko i další týmy?

Jedna náhrada je již jistá – Česko využilo žádost pro Mezinárodní hokejovou federaci o uvolnění míst na pětadvacetičlenné soupisce a nyní čeká, až bude moci přijet útočník Radan Lenc. Druhou posilou by podle Havláta mohl být Radim Zohorna, jenž dokončil sezónu na farmě Toronta v AHL. Příjezd hokejisty švédského HV 71 se očekává již v pátek.

Další otazník zase visí nad obráncem Bostonu Jakubem Zbořilem, který se nezapojil do tréninku kvůli nachlazení. Mistrovství světa v hokeji sledujeme po celou dobu – například hned v sobotu v 11:20 budeme sledovat další skupinové klání Lvů proti Norsku. Pokud tě zajímají nejnovější postřehy, program nebo reporty ze zápasu, klikni sem.

Domů
Sdílet
Diskuse