Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. května 2023 19:54
Čas čtení 0:42

Obrazem: Takto zatím probíhá MS v hokeji podle Česka. Podívej se na důležité momenty

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Obrazem: Takto zatím probíhá MS v hokeji podle Česka. Podívej se na důležité momenty
Zdroj: TASR/AP

Česká republika si na mistrovství světa v hokeji ve Finsku a Lotyšsku prozatím nevede úplně špatně. Nicméně k bodům, které jsou vidět na papíře, vedla poměrně klikatá cesta.

Český hokejový fanoušek se na mistrovství světa těší každý rok. Někdy je to slibnější, někdy méně. Po posledním mistrovství světa, které bylo po dlouhé době medailové, je však těšení ještě větší. Přidalo se k tomu i senzační vyřazení velmi dobře hrajícího Bostonu Bruins ze Stanleyova poháru, „české enklávy“, v níž hraje i největší hvězda posledních let David Pastrňák a jejímž přičiněním také medaile nakonec cinkla.

V čem má ale letos český výběr smůlu, jsou zranění. Nejprve se před začátkem turnaje zranil Jiří Smejkal,  jehož start v turnaji byl možný jen s obličejovým krytem. Ztráta dobrého útočníka by mohla být citelná, jelikož hned prvním zápasem bylo federální derby se Slovenskem, na nějž se těšily oba tábory přímo v Rize.Byl to tvrdý souboj, který smazává veškeré papírové předpoklady. Nakonec se ale české reprezentaci podařilo udolat svého protivníka po divoké první třetině, v níž padlo pět gólů. Nejvíce vyčníval Lukáš Sedlák, který se prosadil dvakrát. Zde je oslava jednoho z gólů.Zajímavý úvod měl však jednu kaňku, kterou byl zákrok slovenského obránce Kocha na Filipa Chlapíka. Ten byl otřesen a nemohl se zúčastnit utkání s Kazachstánem, které následovalo.Čeští Lvi si nenechali vzít své vítězné momentum a hned v druhém zápase se zakousli do svého dalšího protivníka, kterým byl Kazachstán. Znovu zazářili Lukáš Sedlák s Dominikem Kubalíkem, nicméně svou měrou přispěl například i Jan Košťálek, tedy gólem a asistencí.
Zobrazit galerii
(8)

Bohužel, zničený Pastrňák, stejně jako David Krejčí, Pavel Zacha nebo Tomáš Nosek na mistrovství světa nepřijeli. Trenér Kari Jalonen a jeho realizační tým proto museli „vzít za vděk“ takovými posilami, které měly zájem. Z NHL se proto připojili Dominik Kubalík z Detroitu, Filip Chytil z New York Rangers, Karel Vejmelka z Arizony, Jakub Zbořil z Bostonu a nakonec i Martin Kaut ze San José. 

Zbytek ležel na hvězdách z Evropy. Roman Červenka, Lukáš Sedlák, Michael Špaček a Filip Chlapík byli hráči, na které se před začátkem vsázelo. Stejně tak se počítalo s jistotou v brankovišti, kterou měli doplnit Šimon Hrubec a Marek Langhamer. Jak to ale nakonec bylo? Dozvíš se v galerii.

Domů
Sdílet
Diskuse