Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. května 2023 12:00
Čas čtení 0:38

„Hrajete si s ohněm,“ varuje Fico české politiky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Hrajete si s ohněm,“ varuje Fico české politiky
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šéf slovenské opoziční strany Směr – sociální demokracie (Směr-SD) a expremiér Robert Fico varoval české politiky, aby nezasahovali do záležitostí Slovenska. Reagoval tím na vyjádření prezidenta Pavla a ministra zahraničí Lipavského (Piráti).

Expremiér Slovenska Robert Fico na svých facebookových stránkách varoval české politiky, aby se nevměšovali do slovenských záležitostí. Mohlo by to podle něj negativně ovlivnit unikátní vztahy, které mezi sebou země mají. „Žádám slovenské a české progresivisty, aby nerozbíjeli vztahy mezi Slovenskem a Českem. Hrajete si s ohněm,“napsal Fico. 

Jeho příspěvek je reakcí na prezidenta Petra Pavla a ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti), kteří v posledních dnech vyjádřili znepokojení nad situací na Slovensku. „Nejdříve to byl prezident České republiky Petr Pavel, který vyjádřil znepokojení nad vývojem na Slovensku,“ uvedl Fico. „Ministr zahraničí Jan Lipavský z progresivní strany Piráti (kopie Progresivního Slovenska) prohlásil, že můj možný návrat do funkce premiéra je něco, co je nutné velmi pozorně sledovat,“dodal

Slovensko čekají na podzim předčasné volby. Nyní tamní vládě šéfuje bývalý viceguvernér centrální banky Ľudovít Ódor. Předchozí vláda Eduarda Hegera oficiálně skončila už loni v prosinci, kdy jí sněmovna vyslovila nedůvěru. Následující měsíce fungovala jen z pověření prezidentky Zuzany Čaputové, píše Česká televize

Domů
Sdílet
Diskuse