Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
30. května 2023 9:53
Čas čtení 0:39

Poslanec SPD Jaroslav Bašta je v nemocnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslanec SPD Jaroslav Bašta je v nemocnici
Zdroj: PETR TOPIČ/MFDNES + LN/Profimedia

Bývalý prezidentský kandidát a poslanec za SPD Jaroslav Bašta leží v nemocnici ve vážném stavu.

S informací o Baštově hospitalizaci přišel web Praha IN.cz, který se odkazuje na tři zdroje z Poslanecké sněmovny. „Ano, mohu potvrdit, že je pan Bašta vážně nemocný a v tuto chvíli nikdo nevíme, co bude,“ sdělil webu zdroj z dolní parlamentní komory.

SPD slovy tiskové mluvčí Barbary Šťastné prosí v souvislosti s informováním o stavu pětasedmdesátiletého Jaroslava Bašty o respekt a zdrženlivost. „Ve snaze o zachování klidu a maximálního soukromí pana poslance Jaroslava Bašty a jeho rodiny prosíme o respekt a zdrženlivost v souvislosti s mediální komunikací jeho zdravotních obtíží. Všichni našemu bývalému prezidentskému kandidátovi přejeme hodně sil a myslíme na něj,“ sdělila Šťastná CNN Prima News.

Ve Sněmovně Bašta zasedá od roku 2021, kdy byl za SPD zvolen v Pardubickém kraji. Hnutí jej v roce 2022 nominovalo na post prezidenta. V prvním kole dostal bývalý disident necelých 4,5 procenta hlasů. Někdejší signatář Charty 77 zastával post ministra bez portfeje v kabinetu tehdejšího premiéra Miloše Zemana a následně působil jako velvyslanec ČR v Rusku a na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse