Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
7. června 2023 17:01
Čas čtení 0:50

Praha registruje první nepokoje spojené s fotbalem. Fanoušci Fiorentiny napadli ty z West Hamu, policie zadržela 16 lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Praha registruje první nepokoje spojené s fotbalem. Fanoušci Fiorentiny napadli ty z West Hamu, policie zadržela 16 lidí
Zdroj: Policie ČR

K velké bitce mezi fanoušky obou stran došlo podle policie ve středu odpoledne v baru v Rytířské ulici. Tři fanoušci anglického klubu to odnesli zraněním.

O tom, jaké komplikace přináší středeční finálové utkání Evropské konferenční ligy mezi Fiorentinou a West Hamem United, jsme psali dopoledne. Kromě policejních manévrů a četných uzavírek se Pražané báli také rowdies. Předpoklad byl však takový, že by nepokoje mohli vyprovokovat spíše angličtí fanoušci notoricky známí svou oblibou alkoholu a agresivitou.

7. června 2023 11:33 Čas čtení 5:30 Praha hostí finále Evropské konferenční ligy a valí se do ní desetitisíce lidí. Jaká omezení čekají pražské obyvatele? Praha hostí finále Evropské konferenční ligy a valí se do ní desetitisíce lidí. Jaká omezení čekají pražské obyvatele?

Jenže jak informovala policie na Twitteru, vše probíhalo prakticky bez konfliktů až do odpoledne, kdy hromadnou bitku vyprovokoval naopak tábor italských fandů. „V baru v Rytířské ulici napadli fanoušci Itálie fanoušky West Hamu a tři zranili. Napaden byl i jeden policista. Na osobní svobodě jsme omezili 16 osob a v tuto chvíli celou událost prověřujeme,“uvedli policisté.

Na internetu se následně objevilo i video, které má zachycovat průběh bitky. Sdílel jej účet Hooligans.cz. V pozadí je slyšet roztříštění nádobí, sklenice, v podchodu zase dým z rozpálených dýmovnic. Mikrofon z kamery také zachytil ohlušující rány z dělobuchů na pěší zóně.

Zápas mezi Fiorentinou a West Hamem propukne ve středu ve 21:00. Refresher jej bude sledovat, tak nás nezapomeň číst.

Domů
Sdílet
Diskuse