Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková
12. června 2023 v 10:54
Čas čtení 0:27

Zemřel bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel bývalý italský premiér Silvio Berlusconi
Zdroj: Getty Images/Emanuele Cremaschi

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi zemřel. Bylo mu 86 let, od minulého pátku byl hospitalizován. Informoval o tom list Corriere della Sera.

V pondělí v nemocnici San Raffaele v Miláně zemřel politik, podnikatel a bývalý italský předseda vlády Silvio Berlusconi. Byl nejdéle sloužícím poválečným politikem v této funkci. Léčil se se zápalem plic v důsledku dříve diagnostikované chronické leukémie. Informuje o tom BBC.

Miliardář a mediální magnát Berlusconi poprvé nastoupil do úřadu v roce 1994 a do roku 2011 vedl čtyři vlády a středopravou stranu Forza Italia (Vzhůru, Itálie), která je nyní v pravicové koalici premiérky Giorgii Meloni.

Jeho éra byla v mnohém kontroverzní. Berlusconi stál více než dvacetkrát před soudem kvůli rozličným obviněním, mimo jiné za spolčení s mafií, falšování účetnictví, zpronevěru, daňové podvody a dětskou prostituci. Ve svých rukou koncentroval značnou politickou a mediální moc.

Domů
Sdílet
Diskuse