Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
3. července 2023 19:24
Čas čtení 0:53

Žák, který v Bratislavě podpálil školu, byl kamarádem teroristy, jenž vraždil loni. Chodívali spolu na stejné tréninky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Žák, který v Bratislavě podpálil školu, byl kamarádem teroristy, jenž vraždil loni. Chodívali spolu na stejné tréninky
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mladík ve škole neměl žádné problémy a předměty absolvoval s hodnocením výborný. Ze stejné školy pocházel i střelec, který loni na Zámecké ulici před podnikem Tepláreň zavraždil Juraje a Matúše.

Jak jsme tě informovali o víkendu, mladík zemřel poté, co podpálil Školu pro mimořádně nadané děti a gymnázium na Teplické ulici. Škody na škole jsou tak rozsáhlé, že momentálně není jasné, zda bude v nadcházejícím školním roce schopna otevřít.

3. července 2023 17:19 Čas čtení 2:23 Je bezpečné teď cestovat do Francie? Shrnujeme, jaká platí doporučení Je bezpečné teď cestovat do Francie? Shrnujeme, jaká platí doporučení

Podle informací Plus jeden deň byl žhářem, který kromě gymnázia zapálil i auta zaparkovaná na ulici, 18letý Benjamín.

S vrahem ze Zámecké chodil na karate

Ze stejné školy pocházel také terorista, který loni na Zámecké ulici před podnikem Tepláreň v Bratislavě zavraždil Juraje, kteří byli nebinární, a třiadvacetiletého Matúše, poté se zastřelil. Podle informací tvnoviny.sk se Benjamín s útočníkem ze Zámecké kamarádil a spolu také navštěvovali hodiny karate.

Benjamín se podle dosud známých informací do budovy gymnázia dostal pomocí žebříku přes rozbité okno. Za cílovou místnost si vybral sborovnu. Předtím, než se celý incident stal, podpálil 14 aut v autopůjčovně, kam chodil na brigádu. Motiv jeho činů prozatím zůstává záhadou. Není ani jasné, zda šlo ze strany Benjamína o sebevražedný čin, nebo při požáru nestihl utéct či se benzínem polil omylem.

30. června 2023 16:30 Čas čtení 0:16 KVÍZ: Víš, co v češtině znamenají tato slovenská slova? Otestuj svoje znalosti! KVÍZ: Víš, co v češtině znamenají tato slovenská slova? Otestuj svoje znalosti!

Policie zahájila v případě trestní stíhání. „V souvislosti s událostí, ke které došlo v sobotu dne 1. 7. 2023 v časných ranních hodinách v prostorách školy na Skalické ulici ve třetím bratislavském okrese, vyšetřovatel Okresního ředitelství PZ Bratislava III zahájil trestní stíhání za zločin poškozování cizí věci a přečin usmrcení,“ uvádí na sociální síti.

škola pre mimoriadne nadané deti
Zdroj: Wikimedia Commons/Jirka23, CC-BY-SA 3.0,2.5,2.0,1.0.
Domů
Sdílet
Diskuse