Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Koucká
10. července 2023 18:48
Čas čtení 0:56

Petr Fiala je nedůvěryhodný pro 74 procent lidí v Česku, tvrdí průzkum. Skončil nejhůř z dvacítky světových lídrů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Fiala je nedůvěryhodný pro 74 procent lidí v Česku, tvrdí průzkum. Skončil nejhůř z dvacítky světových lídrů
Zdroj: Občanská demokratická strana

Sedmdesát čtyři procent Čechů je nespokojeno s premiérem Fialou, ukazuje průzkum. Jeho popularita u Čechů navíc dlouhodobě klesá.

Podle nejnovějšího průzkumu Global Leader Approval Rating Tracker od společnosti Morning Consult Češi a Češky nemají důvěru v současného premiéra. Neschvalují také, kam se Česko pod jeho vedením ubírá.


Z mapovaných 22 zemí jsme na tom s důvěrou v premiéra úplně nejhůř. Fialu totiž neschvaluje 74 % Čechů a Češek. Dalších 5 procent na něj nemá příliš názor nebo neví a spokojeno s ním je 21 procent dotazovaných. 


Fialova popularita u lidí neustále klesá. Zatímco ještě v lednu 2022 s ním nesouhlasilo 45 % lidí, začátkem letošního roku už ho neschvalovalo 66 % lidí v tuzemsku.

Metodologie průzkumu
Průzkum pro společnost Morning Consult vytváří platforma Political Intelligence. Ta v reálném čase poskytuje údaje z průzkumů veřejného mínění o politických volbách, volených představitelích a volebních otázkách.

Údaje o globálních lídrech jsou založeny na sedmidenním klouzavém průměru všech dospělých v dané zemi s chybou až +/–⁠ 4 procentní body. Ve Spojených státech je průměrná velikost vzorku přibližně 45 000 respondentů. V ostatních zemích se velikost vzorku pohybuje v rozmezí zhruba 500–⁠5 000 dotazovaných.

Všechny rozhovory jsou prováděny online na celostátně reprezentativních vzorcích dospělých. V Indii je vzorek reprezentativní pro gramotnou populaci.

Průzkumy jsou v každé zemi váženy podle věku, pohlaví, regionu a v některých zemích i podle vzdělání na základě oficiálních vládních zdrojů. Ve Spojených státech jsou průzkumy váženy také podle rasy a etnické příslušnosti. Respondenti vyplňují tyto průzkumy v jazycích příslušných pro jejich zemi.

Překlad a lokalizaci každého průzkumu provádějí v každé zemi profesionální překladatelské společnosti.
Domů
Sdílet
Diskuse