Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
13. července 2023 15:55
Čas čtení 0:57

Fantazie! Češka Markéta Vondroušová je ve finále Wimbledonu, Ukrajinku Svitolinu porazila 6:3 a 6:3

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Fantazie! Češka Markéta Vondroušová je ve finále Wimbledonu, Ukrajinku Svitolinu porazila 6:3 a 6:3
Zdroj: TASR/AP

Ve finále vyzve buď Uns Džábir z Tuniska, nebo Arynu Sabalenku z Běloruska.

Tenistka Markéta Vondroušová je ve finále Wimbledonu! Stříbrná olympijská medailistka z Tokia zažívá po zranění z loňského roku snový návrat. V semifinále Wimbledonu porazila Ukrajinku Elinu Svitolinu 6:3 a 6:3. Pro Vondroušovou jde o první finále na londýnské trávě a druhé grandslamové finále v kariéře.

České finále po dvou letech

Vondroušová se se Svitolinou na trávě utkala vůbec poprvé, poslední dva vzájemné duely na jiném povrchu vyhrála. Češka sebrala servis své soupeřce hned v pátém gemu úvodní sady, Ukrajinka ale následně udělala to samé. Vondroušová následně přidala další brejk a celkově ovládla první set poměrem 6:3. 

V druhém setu za stavu 6:3, 4:0 pro Vondroušovou to vypadalo, že by první singlové semifinále nemuselo trvat ani hodinu. Jenže Svitolina se nevzdala, a dokonce smazala manko dvou brejků. V osmém gemu ale důležitý brejk nepotvrdila. Vondroušová vzápětí dopodávala a celý zápas ovládla dvakrát 6:3.

České barvy se tak ve finále Wimbledonu objeví po dvou letech, kdy se trofej neúspěšně pokoušela vybojovat Karolína Plíšková. Naposledy se Česko radovalo z triumfu v roce 2014 zásluhou Petry Kvitové.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Soupeřkou Markéty Vondroušové ve finále bude Uns Džábir z Tuniska, která útočí na své třetí grandslamové finále za necelý rok, nebo Běloruska Aryna Sabalenka, která se v případě semifinálové výhry stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Jejich souboj můžeš sledovat online

Domů
Sdílet
Diskuse