Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. července 2023 v 9:35
Čas čtení 1:00

Předpověď počasí: Tropy v Česku budou pokračovat, přijdou ale i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Tropy v Česku budou pokračovat, přijdou ale i bouřky
Zdroj: TASR/AP

Tropické teploty budou pokračovat, postupně se ale mírně ochladí.

Vysoké teploty, které zasáhly Evropu, budou i v dalších dnech pokračovat. Jinak tomu nebude ani v Česku. Tropické počasí nás čeká celý následující týden, doprovázet ho však budou také přeháňky a bouřky a v závěru týdne se mírně ochladí. Vyplývá to z týdenní předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

15. července 2023 v 9:49 Čas čtení 0:56 Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia

Tropy budou slábnout

Od vysokých teplot si neodpočineme ani první pracovní den v týdnu. V pondělí očekávají meteorologové teploty v rozmezí 27 až 31 stupňů Celsia, na jihovýchodě území by mohlo být až 33 stupňů. Noc by na řadě míst mohla být tropická, očekává se 17 až 21 stupňů. Přes den ale tropické teploty doprovodí oblačná obloha a místy déšť, přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné.


V úterý se sluníčko ukáže více. Bude skoro jasno až polojasno, jen na jihu by se při přechodně zvětšené oblačnosti mohly ojediněle objevit přeháňky nebo i bouřka. V noci teploty klesnou pod 20 stupňů. Přes den se opět vyhoupnou nad tropickou třicítku. Podobné počasí očekává ČHMÚ i ve středu, kdy se od západu přechodně objeví oblačnost a místy přeháňky nebo bouřky. 


Maximálně 30 stupňů Celsia pak přinese čtvrtek. Teploty klesnou i v noci, kdy by mohlo být 16 až 12 stupňů Celsia. Obloha bude polojasná až oblačná a čekají se ojedinělé přeháňky i bouřky.

Od pátku do neděle pak meteorologové slibují o něco milosrdnější víkendové teploty, které by neměly atakovat rekordy. Nejvýše by se rtuť teploměru měla dostat na 26 až 30 stupňů Celsia, při srážkách na 25. Obloha bude polojasná až oblačná a místy se objeví přeháňky nebo bouřky.

Domů
Sdílet
Diskuse