Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
19. července 2023 15:53
Čas čtení 0:36

Na Azory bude poprvé létat přímá linka z Prahy. Podívej se odkdy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Azory bude poprvé létat přímá linka z Prahy. Podívej se odkdy
Zdroj: Čedok

Azory jsou mezi Čechy a Češkami čím dál oblíbenější turistickou destinací. Nově se na ně dostaneš přímým letem z Prahy.

Oblíbenost portugalských Azorských ostrovů u Čechů a Češek roste. V roce 2022 vzrostl počet návštěvnictva z České republiky téměř o 48 %. A nově při cestování nemusíš absolvovat dlouhé přestupy, začnou tam totiž létat přímé spoje z Prahy. Informuje o tom tisková zpráva, kterou má naše redakce k dispozici.

Lety zajišťuje společnost Smartwings a ten první vyrazí v období podzimních prázdnin, 27. října. Další poletí hned o týden poději 3. listopadu. „Věřím, že otevření přímého letu umožní navštívit Azorské ostrovy i cestovatelům, kteří po nich již dávno touží, ale lety s přestupem je zatím od objevování souostroví odrazovaly,“ uvedla v tiskové zprávě Petra Sochorcová z Portugalské turistické centrály.

Jedná se o první přímý let z Prahy na Azory. „Bude to unikátní příležitost, jak se dostat na portugalské ostrovy v Atlantiku bez přestupů, rychle a pohodlně,“ dodal Miroslav Kubáč z cestovní kanceláře Čedok. 

Azorské ostrovy lákají své návštěvníky třetihorními lesy, čajovými plantážemi, jezery, sopkami nebo termálními bazény. 

Domů
Sdílet
Diskuse