Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
21. července 2023 13:38
Čas čtení 2:03

Nekrofilní sadistka před 7 lety ubodala ženu v pražském obchodním centru. V novém seriálu popisuje proč

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Nekrofilní sadistka před 7 lety ubodala ženu v pražském obchodním centru. V novém seriálu popisuje proč
Zdroj: archiv Michelle Sudků
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Je 21. července 2016 krátce po 14. hodině odpolední a v pražském OC Nový Smíchov dochází k tragédii. Duševně nemocná žena bere nůž a po krátké šarvátce ubodá náhodně vybranou oběť k smrti.

Pachatelka Michelle Sudků zasadila v hypermarketu Tesco 54leté ženě dvě bodnořezné rány do hrudníku a do břicha, přičemž obě byly vedené velkou silou. Přes snahy záchranářů, kteří na místě byli za 4 minuty, oběť zraněním podlehla.

Proč zrovna ona 54letá žena? Byla první, na koho Sudků v Tescu narazila.

10. července 2023 13:00 Čas čtení 2:33 50 let od brutálního zločinu Olgy Hepnarové: Chtěla odpálit bombu a v roce 2005 inspirovala dalšího vraha 50 let od brutálního zločinu Olgy Hepnarové: Chtěla odpálit bombu a v roce 2005 inspirovala dalšího vraha

K vraždě přitom došlo jen několik hodin poté, co byla Sudků proti své vůli propuštěna z Psychiatrické nemocnice Bohnice. Žena „musela zemřít proto, aby obžalovaná dokázala lékařům z PN Bohnice, že je nemocná“, cituje soudní rozsudek server iDNES. Sudků si měla hrůzným činem zajistit odepřený pobyt v nemocnici. Na Smíchov tak pachatelka odjížděla s jasným úmyslem: zabít.

Předzvěst vraždy

Tehdy třiatřicetiletá Sudků na sebe ale upozornila už dva týdny před vraždou na Smíchově. V kavárně na pražském Újezdu se totiž pokusila uškrtit mladou ženu svým tričkem. Motivací útoku údajně měla být touha po sexu s mrtvým ženským tělem.

Přivolaní policisté ale incident nevyhodnotili jako závažný trestný čin. A to navzdory tomu, že Sudků vyjádřila lítost nad tím, že se jí mladou ženu nepodařilo usmrtit. Agresorku nechali převézt do psychiatrické léčebny, lékaře ale o činu neinformovali. Policisté následně kvůli neadekvátnímu zásahu čelili žalobě.

12. července 2023 16:21 Čas čtení 1:41 Mawar má v Oktagonu nadobro stopku. Video, které natočil, je prý jedna z nejnechutnějších věcí, které kdy Novotný viděl Mawar má v Oktagonu nadobro stopku. Video, které natočil, je prý jedna z nejnechutnějších věcí, které kdy Novotný viděl

Přestože Sudků měla v nemocnici o škrcení v kavárně a dalším nebezpečném chování hovořit, lékaři jejím slovům nepřikládali velkou váhu. Domnívali se, že se jedná pouze o její zvrhlé fantazie.

„Vražedkyni ze Smíchova“ poslal soud do vězení na 30 let a určil ochranné ústavní léčení. Rodině zavražděné ženy musí také Sudků zaplatit 850 tisíc korun jako náhradu nemajetkové újmy.

„Už bych to nikdy neudělala. Nadále vraždit už nebudu. Já jsem lékařům říkala, co jsem udělala, jaké jsem měla myšlenky, nikdo mě neuposlechl, tak se stalo, co se stalo,“ řekla Sudků ve svém závěrečném vyjádření. 

V dětství týrala zvířata a ukájela se na jejich mrtvolách

Michelle Sudků (její původní jméno bylo jiné, pozn. red.) vyrůstala v jihočeských Doksech. Její násilnické sklony se projevovaly již v dětství, kdy například po hádce s matkou „jen tak“ zabila psa. Na jeho mrtvole se posléze sexuálně ukojila a pozřela jeho orgány.

14. července 2023 18:30 Čas čtení 2:37 Česko je ve fyzickém násilí jedno z nejhorších v Evropě, ukázal průzkum. Lépe jsou na tom i na Slovensku Česko je ve fyzickém násilí jedno z nejhorších v Evropě, ukázal průzkum. Lépe jsou na tom i na Slovensku

V dospělosti pracovala dvanáct let jako zdravotní sestra a sanitářka. Jak ovšem později přiznala, na své pacienty, zejména ty starší a nemohoucí, byla často agresivní. 

V roce 2013 se Sudků rozhodla pro tranzici, jelikož se dle svých slov „od čtyř let cítila být mužem“. „Během přeměny se u mě objevily sadistické myšlenky ve formě, že bych uškrtila nějakou ženu. Týkalo se to hlavně jedné sestry z motolské onkologie. Chtěla jsem jí vyjmout játra, osmažit si je na kmínu a sníst,“řekla vražedkyně u soudu.

Hormonální terapii se ale rozhodla ukončit. „Přeměna se nepodařila. Mužský úd by mi nepřišili, abych neznásilňovala, protože jsem sexuální deviant, a vaječníky by mi neodoperovali kvůli vápníku. Cítím se jako muž v ženském těle,“ popsala Sudků s tím, že v návalu frustrace posléze uškrtila kocoura.

20. července 2023 17:09 Čas čtení 0:24 VIDEO: Jak kapybary adoptovaly kočku. Dneska už nic roztomilejšího neuvidíš VIDEO: Jak kapybary adoptovaly kočku. Dneska už nic roztomilejšího neuvidíš

O nekrofilní sadistce Michelle Sudků začátkem letošního roku vyšla epizoda v novém krimi seriálu televize Prima Bez lítosti. Jedná se o „exkluzivní výpověď, ve které vysvětluje, proč v roce 2016 zavraždila v obchodním domě v Praze za bílého dne ženu, kterou nikdy předtím neviděla“. Epizodu si můžeš pustit tady.

Domů
Sdílet
Diskuse