Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
26. července 2023 12:10
Čas čtení 1:11

České fotbalové týmy vstupují do evropských pohárů! Bohemka začne v Norsku, Plzeň doma

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
České fotbalové týmy vstupují do evropských pohárů! Bohemka začne v Norsku, Plzeň doma
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta

Po brzkém startu českých profesionálních fotbalových lig začínají i předkola evropských pohárů, v nichž jako první z tuzemských celků nastoupí Viktoria Plzeň a premiérově v historii samostatné české ligy i Bohemians Praha 1905.

Začneme tou vzácnější informací, tedy že Klokani z Vršovic mohou po šestatřiceti letech konečně vyhlížet svůj první evropský zápas. Postarali se o něj čtvrtým místem v minulé sezóně, kdy jim lépe sedl ligový finiš a dokázali udržet svou pohárovou pozici před loni velmi dobře reprezentujícím Slováckem. Bylo by přáním nejen fanoušků Bohemians, ale i všech fotbalových fanynek a fanoušků v zemi, aby na fotbalisty z Uherského Hradiště plynule navázali.

Proto byla cesta do druhého předkola Evropské konferenční ligy pro fans nutností. Neodradilo je ani to, že jim los přisoudil soupeře, jenž sídlí až za polárním kruhem. Navíc se nejedná o nikoho lehkého; norský Bodö/Glimt si ještě nedávno pohrál i s celkem AS Řím José Mourinha. Bohemians proto čeká těžký oříšek, který může být taktéž okamžitou stopkou.

Čeští fans proto nechtějí nechat nic náhodě a cestují ve velkém. Sektor hostí v nadcházejícím čtvrtečním zápase o kapacitě přes 400 osob je beznadějně vyprodán, zeleno-bílí se tak mohou těšit na super atmosféru. Výkop je naplánován na 18:00.

Viktorka jde také do boje

V mnohem hratelnější situaci by se měla ve čtvrtek ocitnout Viktoria Plzeň, která po předloňském titulu nezvládla ligový finiš a skončila až na třetím místě zajišťujícím pouhé předkolo EKL. V něm je ale nasazená a v druhém předkole bude favoritem. Do Štruncových sadů se jí to přijede pokusit vymluvit kosovská Drita, loni druhý celek tamní ligy.

11. září 2023 11:00 Čas čtení 2:31 Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk?

Proti Plzni může hrát i výkon, který předvedla v prvním kole Fortuna ligy proti Teplicím. Minulou sezónu trápící se celek ze severozápadu uštědřil Viktoriánům lekci z efektivity a i přes prakticky bezchybnou přípravu Západočechů prohrál 1:0 gólem Trubače z penalty. Doufejme tedy, že si ve čtvrtek od 19:00 hodin spraví chuť na prvním letošním evropském soupeři.

Domů
Sdílet
Diskuse