Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Adéla Ježková
30. července 2023 v 11:52
Čas čtení 0:38

Vlak najel do stromu. Provoz na trati do Českých Budějovic je přerušen

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vlak najel do stromu. Provoz na trati do Českých Budějovic je přerušen
Zdroj: TASR – František Iván (ilustrační foto)

Provoz je přerušený na trati číslo 220 v úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí – České Budějovice.

K přerušení provozu došlo podle webu Českých drah kolem 10. hodiny dopolední, kdy vlak číslo R 624 najel do stromu spadlého na trať. Mimořádnost by dle aktuálních informací měla být odstraněna ve 12 hodin.

Omezení se dotkne vlaku R 633, který bude stažen z výhybny Nemanice I nazpět do stanice České Budějovice. V úseku České Budějovice – Veselí nad Lužnicí vlak nepojede a bude vypraven se zpožděním 50 až 70 minut. 

Vlak R 624 zatím vyčkává příjezdu hasičů. Po ohledání místa pádu stromu bude rozhodnuto o dalším postupu. V úseku České Budějovice – Plzeň hl. n. bude nicméně veden náhradní soupravou, vypravenou ze stanice České Budějovice s půl až hodinovým zpožděním.

„Cestující ani zaměstnanci Českých drah nejsou zraněni. Provoz je zastaven, probíhá vyšetřování a prohlídka trakčního vedení. Kolegové z dispečinku zajistili náhradní autobusovou dopravu,“ uvedli zástupci ČD na Twitteru.

Autobusy budou podle nich jezdit v úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí – České Budějovice a zpět (linky Ex 7, R 11, R 17 a regionální vlaky).

Domů
Sdílet
Diskuse