Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
15. srpna 2023 14:34
Čas čtení 1:06

Policejní přípravy na FC Kodaň a Spartu: Pokud nejdeš na fotbal, vyhni se Letné obloukem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policejní přípravy na FC Kodaň a Spartu: Pokud nejdeš na fotbal, vyhni se Letné obloukem
Zdroj: Unsplash/Alexandre Brondino/volně k užití

Policisté od pondělí monitorují pohyb a chování fotbalových fanoušků před dnešním zápasem pražské Sparty s týmem FC Kodaň na pražské Letné. Dosud sice nemuseli řešit vážnější problémy, zabývají se ale incidentem, který se stal v pondělí večer v centru.

Policisté v úterý odpoledne doprovodí pochod příznivců dánského týmu, který má ze Staroměstského náměstí vyrazit na Letnou po 16:00. Zápas začíná v 19:00, brány stadionu se otevřou o hodinu a půl dříve. 

15. srpna 2023 13:14 Čas čtení 0:55 Odpoledne a večer zasáhnou Česko velmi silné bouřky i s kroupami. Kde platí výstraha? Odpoledne a večer zasáhnou Česko velmi silné bouřky i s kroupami. Kde platí výstraha?


Do pondělního incidentu v centru Prahy u Týnského chrámu se podle dostupných informací zapojili fanoušci obou týmů. „Kolem půl dvanácté večer jsme na linku 158 obdrželi oznámení o údajné rvačce několika osob v restauraci v ulici Týnská. Policisté po příjezdu už nikoho nezastihli, případ dál vyšetřují, mimo jiné zkoumají kamerové záznamy,“ uvedl v úterý mluvčí pražské policie Rybanský.


Na sociálních sítích se objevily záznamy krátké potyčky, při níž podle svědků létaly vzduchem sklenice, židle a další vybavení restaurace. Na pořádek v okolí Staroměstského náměstí dohlíželi během noci i policisté ze speciální pořádkové jednotky, kteří zkontrolovali několik fanoušků Kodaně. „Zatím jsme nikoho neobvinili ani nestanovili, zda se jedná o přestupek,“ dodal Rybanský.

Policejní manévry


Na večerní odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů dohlédnou v hlavním městě stovky policistů. Česká policie označila zápas za rizikový, zejména kvůli protiprávnímu jednání příznivců obou celků před prvním zápasem v Kodani a po něm. 


„Z tohoto důvodu byl navýšen počet policistů na bezpečnostním opatření, a to především o policisty pořádkových jednotek,“ uvedl v pondělí Rybanský. Podle dánských listů Ekstra Bladet či B.T bylo před týdnem před úvodním zápasem obou celků zadrženo v dánské metropoli 39 fanoušků Sparty kvůli potyčce s domácími příznivci.


Na bezpečnostním opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a kriminální služby. Zapojí se také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky spolu s policisty na koních, psovody a leteckou službou. V okolí letenského stadionu musejí obyvatelé a návštěvníci Prahy počítat s dopravními omezeními.

Domů
Sdílet
Diskuse