Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
3. září 2023 13:19
Čas čtení 0:38

Boty nech doma, v Praze se otevírá trasa určená pro turistiku naboso

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Boty nech doma, v Praze se otevírá trasa určená pro turistiku naboso
Zdroj: NŠC

Osmikilometrová značená trasa je určena k turistice bez bot a vede po stávajících turistických značkách mezi rozcestími Zálesí, Klánovický les a Cyrilov. V neděli odpoledne ji otevře Klub českých turistů (KČT).

Klub českých turistů na otevření trasy naváže výletem s lekcí zdravé chůze naboso. „Klánovickou trasu jsme intenzivně vybírali a připravovali zhruba dva roky včetně toho, že jsme si trasu osobně několikrát naboso prošli,“ uvedli spoluzakladatelé odboru bosé turistiky KČT David Mrhač a Igor Slouka. Informuje o tom ČTK. Trasa na každém rozcestí nabídne naučné tabule o této formě pěší turistiky.

Zároveň se dnes uskuteční sedmý ročník dětského turistického pochodu s názvem Za loupežníkem Drholcem, který startuje v pražském muzeu v Újezdě nad Lesy. V cíli program nabídne doprovodné aktivity, jako jsou dílna bosé nohy, takzvaný glasswalking, tedy chůzi naboso po střepech, nebo prezentaci takzvané bosé obuvi, jež zprostředkuje pocit, který se chůzi naboso blíží.

„Chození bosky či používání bosobot je dnes velmi silný trend. Opírá se o poznání, že to noze prospívá a člověku tak zůstávají nohy zdravé. Tento trend si získává stále více příznivců a díky tomu neustále přibývá různých typů bosostezek,“ vysvětlil místopředseda KČT Ladislav Macka, píše ČTK. 

Domů
Sdílet
Diskuse