Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
4. září 2023 16:44
Čas čtení 0:37

Psychiatr Cimický půjde k soudu, státní zástupce ho obžaloval ve 39 případech znásilnění a vydírání

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Psychiatr Cimický půjde k soudu, státní zástupce ho obžaloval ve 39 případech znásilnění a vydírání
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Jirka Dl/volně k užití

Psychiatr Jan Cimický čelí obžalobě ze 39 samostatných trestných činů. Své pacientky měl vydírat a znásilňovat mezi lety 1980 až 2016, vyšetřování kauzy trvalo rok a čtvrt. Psychiatr veškerá nařčení odmítá.

Kriminalisté opětovně navrhli obvinit Cimického letos v červnu. Státní zástupce se rozhodl policii vyhovět a soud osmého pražského obvodu obdržel žalobu na Cimického v druhé půli srpna. Informuje o tom server Aktuálně

„Obžaloba byl podána pro 35 samostatných trestných činů vydírání a čtyři samostatné trestné činy znásilnění,“ uvedl soudce Petr Novák, který bude případ vyřizovat. Soudní líčení by podle něj mohlo proběhnout letos v listopadu. 

Cimický se podle vyšetřovatelů dopouštěl vydírání na pacientkách už před rokem 2009. Navíc jim hrozil odplatou, pokud budou o jeho sexuálně nevhodném chování mluvit. Státní zástupce vyhodnotil Cimického činy jako znásilnění podle trestního zákona platného od ledna 2010. Většina případů ubližování pacientkám, jichž se Cimický dopouštěl, je již promlčena. S protiprávním jednáním totiž měl začít již v roce 1980. 

„Jsem připraven se plně hájit, neboť si nejsem vědom žádného provinění takového charakteru, o kterém se nyní z veřejného prostoru dozvídám,“ uvedl již dříve Cimický. V případě uznání viny hrozí Cimickému až pět let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse