Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
17. září 2023 18:00
Čas čtení 0:57

Spekulovalo se o jeho nemoci i smrti: Kadyrov reaguje a zveřejnil dvě videa na Telegramu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Kadyrov po spekulacích o nemoci zveřejnil na Telegramu dvě videa. Nelze však určit, kdy přesně byla nahrána.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov zveřejnil v neděli nové videozáznamy poté, co se objevily zprávy o jeho špatném zdravotním stavu, informuje TASR na základě zprávy agentury AFP. Spekulace o tom, že 46letý Kadyrov může být nemocný, kolují už měsíce.

V neděli se na jeho kanálu na platformě Telegram objevila dvě videa. V prvním z nich měl na sobě pláštěnku a procházel se na blíže neurčeném místě; usmíval se, tvář měl však oteklou, píše AFP.

kadyrov
Zdroj: TASR/AP

V druhém videu mluvil čečensky, později však rusky vzkázal, že by všichni měli „sportovat“. „Důrazně doporučuji každému, kdo neumí na internetu rozlišit pravdu od lží, jít se projít, nadýchat se čerstvého vzduchu a uspořádat si myšlenky,“ uvedl v doprovodném komentáři k videím. „Déšť umí být úžasně osvěžující,“ dodal.

Podle AFP nebylo možné bezprostředně určit, kdy byla videa nahrána, zveřejněna však byla po nepotvrzených zprávách ze sociálních médií, podle nichž měl být čečenský vůdce v kritickém stavu v kómatu.

16. září 2023 9:42 Čas čtení 0:59 Čečenský vůdce Kadyrov je údajně v kritickém stavu. Spekuluje se i o kómatu Čečenský vůdce Kadyrov je údajně v kritickém stavu. Spekuluje se i o kómatu

Kadyrov je vůdcem Čečenské republiky od roku 2007 a je velkým podporovatelem Kremlu od nelegální ruské anexe ukrajinského poloostrova Krym. Plně podpořil i Putinovu vojenskou invazi na Ukrajinu v únoru 2022 a nazval ji „velkým džihádem“. Dokonce vyzýval Rusko, aby proti Ukrajině nasadilo jaderné zbraně s nízkou účinností.

Svou loajalitou si Kadyrov vysloužil přezdívku Putinův pěšák. V probíhající válce na Ukrajině působí jako generálplukovník; několik svých bojovníků nasadil i do krvavého boje o město Bachmut. Jeho vojáci na rozdíl od žoldnéřů z Wagnerovy skupiny podepsali smlouvu s ruským ministerstvem obrany.

Domů
Sdílet
Diskuse