Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
19. září 2023 10:07
Čas čtení 0:56

Česká spořitelna chystá masivní propouštění a rušení poboček, vyhodí stovky zaměstnanců

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká spořitelna chystá masivní propouštění a rušení poboček, vyhodí stovky zaměstnanců
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití

Propouštění se má týkat manažerů a zaměstnanců na podpůrných a servisních pozicích. Česká spořitelna tak reaguje na měnící se potřeby klientů. Nižší stovky zaměstnanců banka propustí do devíti měsíců.

Banka k propouštění zaměstnanců nepřistoupila z důvodu snižování nákladů, ale kvůli změnám v potřebách klientů. Ti čím dál častěji využívají služby banky v online prostředí, tvrdí tiskový mluvčí Filip Hrubý.

V návaznosti na to společnost najme zhruba 100 nových zaměstnanců v oblasti IT a péče o klienty. K letošnímu červnu spořitelna zaměstnávala 9992 lidí.

13. června 2023 16:14 Čas čtení 2:29 Každá šestá firma v Česku se chystá propouštět. Podívej se, které obory tě ale přivítají s otevřenou náručí Každá šestá firma v Česku se chystá propouštět. Podívej se, které obory tě ale přivítají s otevřenou náručí

Propouštění „nižších stovek“ zaměstnanců se dotkne především manažerů a zaměstnanců v podpůrných a servisních pozicích a mělo by proběhnout v následujících devíti měsících.

„Aktuální změna počtu a struktury zaměstnanců je v prvé řadě odrazem výrazných změn, které nastávají v potřebách a očekáváních klientů. V jejich důsledku se spořitelna zaměřuje primárně na zvyšování finančního zdraví klientů skrz digitální a osobní poradenství,“ uvedl Hrubý. „Odcházející manažeři a zaměstnanci mají k dispozici tým personalistů, kteří jim poskytují pomoc a podporu při hledání nového uplatnění na trhu,“ dodal

Uzavírání poboček

Banka je v souvislosti se změnami v potřebách klientů připravena uzavřít i některé ze svých poboček. „Samozřejmě klesne-li v průběhu roku na některé z našich poboček zájem klientů o služby pobočky, tedy že na pobočku přicházejí pouze jednotky klientů denně, rozhodneme se jako obvykle tuto pobočku uzavřít,“ vysvětlil Hrubý. 

Česká spořitelna je největší banka v Česku podle počtu klientů, kterých měla loni 4,5 milionu. V letošním prvním pololetí bance klesl čistý zisk meziročně o 16 procent na 9,3 miliardy korun. Provozní zisk se ve stejném období snížil o 17,3 procenta na 12,3 miliardy korun, píše server Novinky.cz

Domů
Sdílet
Diskuse