Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
28. září 2023 14:21
Čas čtení 0:26

Zemřel představitel Brumbála z Harryho Pottera. Herci Michaelu Gambonovi bylo 82 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel představitel Brumbála z Harryho Pottera. Herci Michaelu Gambonovi bylo 82 let
Zdroj: Warner Bros.

Zemřel britsko-irský herec Michael Gambon, představitel ředitele Bradavic Albuse Brumbála v sérii o Harrym Potterovi, informují britská média. Bylo mu 82 let.

Sir Michael Gambon se nejvíce proslavil rolí profesora Albuse Brumbála v šesti z osmi filmů o Harrym Potterovi, ale působil jak v televizi a filmu, tak i v divadle nebo rádiu. Během své padesáti let trvající kariéry vyhrál čtyři filmové ceny Britské akademie (BAFTA). Za zásluhy v oblasti zábavního průmyslu byl v roce 1998 povýšen do šlechtického stavu.

Jeho rodina uvedla, že herec zemřel pokojně v nemocnici za přítomnosti rodiny na důsledky zápalu plic.

13. června 2023 6:00 Čas čtení 0:23 Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš? Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš?

Kromě hlavní role ve filmu Harry Potter, založeném na románech J. K. Rowling, hrál Gambon například francouzského detektiva Julese Maigreta v seriálu ITV Maigret. Známý byl i díky roli Philipa Marlowa ve filmu Dennise Pottera Zpívající detektiv.

Domů
Sdílet
Diskuse