Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
29. září 2023 v 7:30
Čas čtení 0:29

Jaké počasí nás čeká v říjnu? Nadprůměrně teplé a málo deště, vyplývá z výhledu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jaké počasí nás čeká v říjnu? Nadprůměrně teplé a málo deště, vyplývá z výhledu
Zdroj: Unsplash/Fred Russo/volně k použití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal měsíční výhled počasí. Vyplývá z něj, že v říjnu budou teploty oproti minulým letům průměrné až nadprůměrné, v prvních dvou týdnech bude ještě kolem 20 stupňů.

„Předpokládáme, že období od 25. září do 22. října bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První dva týdny budou nadprůměrné. Maximální denní teploty budou kolem 21 stupňů, v druhé polovině týdne přechodně až kolem 25 stupňů, průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat v prvním týdnu kolem 11 stupňů, na konci týdne kolem 9 stupňů,“ napsali meteorologové na webu.

Druhé dva týdny budou více průměrné až slabě nadprůměrné, minimální teploty se budou pohybovat okolo sedmi stupňů, nejvyšší kolem 18 stupňů.

Vývoj teplot v říjnu 2023
Vývoj teplot v říjnu 2023 Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Co se týče srážek, bude v prvních třech říjnových týdnech pršet spíše méně, než je obvyklé.

„Úhrny v jednotlivých týdnech většinou do deseti milimetrů,“ dodali odborníci na počasí s tím, že průměr úhrnu srážek za toho období je za předchozí roky kolem 45 milimetrů.

Domů
Sdílet
Diskuse