Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
1. října 2023 18:15
Čas čtení 0:39

České řidiče a řidičky šokovaly nízké ceny benzinu a nafty. Na tomto místě zaplatíš jen 32,90 koruny za litr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České řidiče a řidičky šokovaly nízké ceny benzinu a nafty. Na tomto místě zaplatíš jen 32,90 koruny za litr
Zdroj: Pixabay/Engin_Akyurt/volně k užití

Polský řetězec čerpacích stanic Orlen zlevnil v pohraničních oblastech Česka ceny pohonných hmot. Litr benzinu i nafty teď u některých benzinek stojí 32,90 koruny. Řidiči tedy natankují za podobné ceny, za jaké jezdí tankovat k sousedům.

Informace o levnějších cenách se začala šířit na sociálních sítích v neděli před polednem. Na benzinkách v příhraničích se následně začaly tvořit kolony, informoval Deník.cz.

Za nízkými cenami má být údajně nedostatek pohonných hmot u některých benzinek Orlen na polské straně hranic. Jak dodává Deník.cz, právě proto prý společnost Orlen zlevnila pohonné hmoty na svých stanicích na české straně pohraničí.

„Měl jsem v plánu jet dnes tankovat do Polska, ale když jsem uviděl záběry z karvinské benzinky Orlen na Facebooku, jel jsem sem. Taková příležitost se neodmítá,“ uvedl pro deník řidič, který na čerpací stanici údajně strávil desítky minut čekáním.

V Náchodě, Frýdlantu či v Opavě činí aktuální ceny benzinu a nafty 32,90 koruny za litr. Kupříkladu v Ostravě se však částky pohybují okolo 40 korun, tedy stejně jako ve zbytku Česka. Zatím není známo, jak dlouho zůstanou pohonné hmoty takto levné.

Domů
Sdílet
Diskuse