Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
9. října 2023 v 10:00
Čas čtení 1:00

Zasoutěž si o ceny a udělej něco pro své zdraví. Můžeš předejít i rakovině

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zasoutěž si o ceny a udělej něco pro své zdraví. Můžeš předejít i rakovině
Zdroj: Pexels.com

Liga proti rakovině zahájila kampaň Vykročte s Ligou ke zdraví! zaměřující se na význam zdravého životního stylu v prevenci rakoviny. Součástí výzvy je i soutěž o zajímavé ceny, které ti pomohou udržet si své zdraví.

Pokud si chceš zasoutěžit o ceny a udělat tak i něco pro sebe a své zdraví, stačí mezi 4. říjnem a 4. listopadem vyplnit formulář, v němž zaškrtneš, jaká předsevzetí si během tohoto podzimu vezmeš k srdci, případně si můžeš vymyslet vlastní. Je jen na tobě, jestli se pokusíš přestat kouřit, začneš se více hýbat, upravíš svůj jídelníček nebo si třeba dojdeš na preventivní lékařské vyšetření. 

Liga proti rakovině letošní podzim vyzývá spoluobčany k zamyšlení se nad stylem života a k uvědomění si, že své zdraví a kondici mají lidé do značné míry ve své moci. „Eliminací kouření, zvýšením dávek pohybu, úpravou stravy, ale také účastí na screeningových programech, které naše zdravotnictví nabízí, si každý z nás může prodloužit život ve zdraví a snížit riziko vzniku nádorových i dalších civilizačních onemocnění,“ upozorňuje předsedkyně Ligy MUDr. Michaela Fridrichová.

Pokud se do slosování přihlásíš, můžeš vyhrát třeba víkendový wellness pobyt pro dvě osoby v českých lázních, sportovní hodinky, vstupenky do aquaparku a dalších 50 cen.

23. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:00 Úzkosti mě pronásledují na každém kroku, obírají mě o radost a klid. Jak vypadají a co na ně pomáhá? Úzkosti mě pronásledují na každém kroku, obírají mě o radost a klid. Jak vypadají a co na ně pomáhá?

Součástí kampaně bude i celodenní akce, která se bude konat 10. října v parku Přátelství na Proseku. Na několika stanovištích budou organizace pořádat kurzy různých aktivit, kde si pod vedením zkušených profesionálů budeš moct vyzkoušet třeba nordic walking, břišní tance, step, kondiční cvičení, žonglování, tanec či chůzi na slack-line. V parku bude i výstava Každý svého zdraví strůjcem, která je součástí kampaně, Klub českých turistů, Nadační fond Albert, pacientské organizace ŽAP, ALEN a České ILCO.

Liga proti rakovině je nezisková organizace, jejímž cílem je snížit úmrtnost na zhoubné nádory v České republice.

Domů
Sdílet
Diskuse