Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
12. října 2023 11:28
Čas čtení 0:28

Česko si předvolalo ruského velvyslance kvůli útokům na civilisty v Hroze

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko si předvolalo ruského velvyslance kvůli útokům na civilisty v Hroze
Zdroj: TASR

Ministerstvo zahraničních věcí ČR si ve čtvrtek předvolalo ruského velvyslance v Česku Alexandra Zmejevského a jeho zástupce. Důvodem je nedávný ruský útok na civilisty v ukrajinské obci Hroza.

Pro TASR to potvrdil mluvčí resortu diplomacie Daniel Drake. „Můžeme potvrdit, že pan ministr Lipavský rozhodl prostřednictvím náměstka o předvolání ruského velvyslance kvůli nedávnému barbarskému útoku na civilisty v obci Hroza,“ napsal Drake.

30. srpna 2022 18:57 Čas čtení 0:51 Ministr Jan Lipavský dostal od Volodymyra Zelenského Řád za zásluhy Ministr Jan Lipavský dostal od Volodymyra Zelenského Řád za zásluhy

S ruskými diplomaty se podle českého Deníku N setkal náměstek Lipavského Jan Marian. Ten měl na schůzce podle jednoho z diplomatů Černínského paláce odmítnout tvrzení Ruska, že na Ukrajině nezabíjí civilisty.

Raketa zasáhla minulý týden ve čtvrtek kavárnu a potraviny v Hroze, když se lidé scházeli na vzpomínkové události věnované padlému ukrajinskému vojákovi. Jedná se o jeden z útoků, při kterém zahynulo nejvíce civilistů, a zároveň i o nejsmrtelnější útok v Charkovské oblasti od začátku invaze. Zahynulo při něm 55 lidí, tři další jsou stále pohřešovaní.

Domů
Sdílet
Diskuse