Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
16. října 2023 v 10:04
Čas čtení 0:36

Policie kvůli podezřelému předmětu evakuovala Staroměstské náměstí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Policie v neděli pozdě večer vyklidila kvůli podezřelému sudu u orloje na zhruba hodinu a půl pražské Staroměstské náměstí. Pyrotechnik prověřoval, zda se nejedná o výbušninu, což se nakonec nepotvrdilo.

Podobný případ se odpoledne odehrál také u nedaleké Španělské synagogy, také šlo o planý poplach. V úterý se kvůli opuštěnému zavazadlu zastavily tramvaje na Václavském náměstí.

16. října 2023 v 8:59 Čas čtení 1:18 Polské volby: Sčítání je extrémně pomalé a napínavé. Toto jsou první odhady výsledků Polské volby: Sčítání je extrémně pomalé a napínavé. Toto jsou první odhady výsledků

„Ve 21:30 jsme přijali hlášení na tísňovou linku 158. Volající oznámil podezřelý předmět pod staroměstským orlojem,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Na místo vyjeli hasiči a policie, která nejprve uzavřela nejbližší okolí. „Kvůli obavě, že jde o nástražný výbušný systém, ale pyrotechnik následně rozhodl o evakuaci celého náměstí,“ doplnil Rybanský. Po 23:00 mluvčí uvedl, že před Staroměstskou radnicí stál sud, ve kterém se ale žádná výbušnina nenacházela. Náměstí je opět přístupné veřejnosti.

V případě Španělské synagogy našel v neděli odpoledne zaměstnanec před vchodem termosku. I v tomto případě na místě zasahoval pyrotechnik. „Podobná hlášení nebereme na lehkou váhu,“ řekl mluvčí.

Staroměstské náměstí je jedním z nejnavštěvovanějších míst v centru Prahy. Leží nedaleko významných židovských památek, které policie po nedávném útoku palestinského hnutí Hamás na Izrael preventivně hlídá.

Domů
Sdílet
Diskuse