Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR Ilona Hobzová
16. října 2023 11:03
Čas čtení 0:57

Česko slaví! Plážoví volejbalisté jsou poprvé v historii mistry světa

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Česko slaví! Plážoví volejbalisté jsou poprvé v historii mistry světa
Zdroj: TASR/AP

Perušič a Schweiner se stali první českou mužskou dvojicí, která získala medaili na mistrovství světa. Kromě toho také vybojovali účast na olympiádě v Paříži.

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se stali mistry světa. Ve finále šampionátu v mexické Tlaxcale porazili švédskou dvojici Davida Ahmana a Jonatana Hellviga 2:1 a slaví tak největší úspěch své kariéry. 

Ze 17. místa až k historickému zlatu

Perušič a Schweiner se stali vůbec první českou mužskou dvojicí, která si z mistrovství světa přivezla medaili. V Mexiku byli Češi nasazeni jako šestnáctí a v dramatickém finále si poradili s vicemistry turnaje a mistry Evropy ze Švédska. Kromě senzačního zlata si dvojice zajistila také účast na olympijských hrách v Paříži, které se konají příští rok.

„Bylo to opravdu náročné a jsem nadšený a pyšný na náš tým a rodiny. Není to totiž jen o nás dvou, je to týmový úspěch. A je to neuvěřitelné. Jsme mistry světa. Na konci tie-breaku jsem byl strašně nervózní, ale dopadlo to dobře,“ okomentoval úspěch Schweiner. Jeho parťák dodal, že je pyšný na celý tým i na každého, kdo jim ke zlatu pomohl a stál při nich. 

„Tohle je obrovská odměna nejen pro nás, ale pro celý český beachvolejbal a jsem opravdu pyšný, že se nám to pro všechny lidi doma podařilo. Je to splněný sen. Teď si to chceme užít a doma to pořádně oslavíme,“ doplnil Perušič.

14. října 2023 11:00 Čas čtení 3:59 Gigantický Lee Haney překonal rekord Arnolda Schwarzeneggera. Neporazitelný kulturista vyhrál osmkrát po sobě Mr. Olympia Gigantický Lee Haney překonal rekord Arnolda Schwarzeneggera. Neporazitelný kulturista vyhrál osmkrát po sobě Mr. Olympia

Perušič a Schweiner tak překonali dosud nejlepší český výsledek, kterým byl bronz Evy Celbové a Soni Dosoudilové z mistrovství světa v roce 2001. Mužským maximem bylo 17. místo.

Domů
Sdílet
Diskuse