Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. října 2023 9:19
Čas čtení 0:36

Desítky zraněných a jeden mrtvý. V Peru havaroval autobus s Čechem a Češkou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Desítky zraněných a jeden mrtvý. V Peru havaroval autobus s Čechem a Češkou
Zdroj: Unsplash/Hobi industri/volně k užití (ilustrační foto)

Celkem 30 zraněných a jednoho mrtvého si podle peruánských médií vyžádala nehoda turistického autobusu v regionu Cusco. Byli mezi nimi i dva lidé z Česka.

Turistický autobus sjel v neděli v peruánském regionu Cusco ze silnice. Skončil převrácený na farmě u cesty k Sedmibarevné hoře. Při nehodě zemřel jeden člověk a dalších 30 osob se zranilo. Byl mezi nimi i jeden Čech a jedna Češka. Informují o tom místní média.

Při nehodě pomáhala další skupina turistů i místních. Podle policie po havárii několik lidí odjelo po vlastní trase, lidé s lehčím zraněním jsou ošetřováni v přilehlých zdravotnických střediscích, vážněji zraněné osoby převezla záchranka do města Cusco.

Na seznamu zraněných je i 28letá žena a 32letý muž z Česka. Podle serveru TN.cz jsou nyní v kontaktu s Ministerstvem zahraničních věcí. Policie momentálně pracuje na identifikaci člověka, který při havárii zemřel.

Domů
Sdílet
Diskuse