Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
17. října 2023 14:15
Čas čtení 0:36

Viktor Orbán se vykašlal na EU a jedná přímo s Putinem. Chce ukončit „záplavu uprchlíků, sankcí a bojů“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Viktor Orbán se vykašlal na EU a jedná přímo s Putinem. Chce ukončit „záplavu uprchlíků, sankcí a bojů“
Zdroj: TASR/AP

Vrcholní zástupci Maďarska a Ruska se potkali v Pekingu na akci, kterou Evropská unie neoficiálně bojkotuje. Orbán a Putin spolu jednali o možných dodávkách ruských energetických zdrojů do Maďarska.

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý v Pekingu jedná s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem. Společně se mají bavit o maďarsko-ruské spolupráci v oblasti přepravy plynu, ropy a jaderné energetiky. Agentura TASR zprávu převzala od maďarské agentury MTI.

Na společném setkání zdůraznil Orbán význam míru s tím, že pro celý kontinent, Maďarsko nevyjímaje, je důležité, aby skončila „záplava uprchlíků, sankcí a bojů“.

„Každého v Evropě dnes znepokojuje jedna otázka: Bude na Ukrajině příměří? Pro nás Maďary je nejdůležitější ukončit uprchlickou záplavu, sankce a války u našeho souseda!“ napsal Orbán na svou facebookovou stránku.

Orbán do Pekingu přijel v pondělí, ve středu vystoupí na čínském fóru OBOR. Kvůli této akci přijeli oba politici, Orbán je přitom jediný zástupce členské země Evropské unie.

„Hospodářská spolupráce místo uzavření se. To je maďarský model. Pracujeme na posílení maďarsko-čínských vztahů. Je to dobré pro Maďarsko a je to dobré pro evropskou ekonomiku,“ napsal po svém příjezdu maďarský premiér na Facebook.

Domů
Sdílet
Diskuse