Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
25. října 2023 v 11:56
Čas čtení 0:43

Praha je osmým nejlepším městem k návštěvě na světě. Podívej se, čím zaujala

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Praha je osmým nejlepším městem k návštěvě na světě. Podívej se, čím zaujala
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/na voľné použitie

Australský průvodce Lonely Planet zařadil české hlavní město mezi nejlepší turistické destinace pro rok 2024. Na prvním místě se umístilo keňské Nairobi.

Praha v každoročním srovnání obsadila osmou příčku. Autorstvo žebříčku popisuje českou metropoli jako „pulzující hlavní město v gotickém hávu“. Ikonické památky jako Pražský hrad nebo Karlův most působí podle časopisu příliš nádherně na to, aby mohly být skutečné.

Top atrakcí je náplavka

Autorstvo zmiňuje davy turistů, které do Prahy v posledních deseti letech míří. Jejich množství ale podle něj půvab města částečně kazí. Časopis také vyzdvihuje, že v roce 2024 se město chystá zmírnit davy návštěvníků a návštěvnic díky jejich částečnému přesměrování mimo historické centrum.

Jako nejlepší atrakci označuje časopis pražskou náplavku. „Přidejte se k místním a přijďte si odpočinout,“ radí čtenářstvu. Mezi další doporučená místa patří Smetanova síň v Obecním domě, jež je údajně tou nejúžasnější ve střední Evropě. Autoři dále doporučují park Stromovka či ochutnávku plzeňského piva.

18. října 2023 v 14:40 Čas čtení 0:53 Pražské Vinohrady patří mezi nejvíce cool čtvrti na světě. Podívej se, které jsou ty další Pražské Vinohrady patří mezi nejvíce cool čtvrti na světě. Podívej se, které jsou ty další

První místo míří do Keni

Žebříček je součástí seznamu Best In Travel 2024, který obsahuje deset regionů, zemí a měst, ale také udržitelná místa a místa s hodnotou. Nejlepší městem k návštěvě v příštím roce je keňské Nairobi. V čele žebříčku jednotlivých zemí stojí Mongolsko; Polsko je podle časopisu nejlepším místem s hodnotou. 

Domů
Sdílet
Diskuse