Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
26. října 2023 9:07
Čas čtení 1:06

Policie zachránila tisíc koček před jatky. Jejich maso se mělo prodávat jako vepřové

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Policie zachránila tisíc koček před jatky. Jejich maso se mělo prodávat jako vepřové
Zdroj: Flickr/volně k užití

Policisté v Číně zachránili ve spolupráci s ochránci zvířat tisícovku koček v milionovém městě Zhangjiagang v provincii Ťiang-su na východě Číny přímo při převozu na jatka. Jejich maso mělo být následně posláno na jih země jako vepřové a skopové.

Podle státního média The Paper proběhla razie na obchod s kočičím masem přímo na cestě. Zvířata byla převážena ve vozidle společnosti na odchyt koček. Policie zvířata odebrala a následně je poslala do útulku.

Za maso ze zvířat mohli překupníci získat až 20 500 dolarů (skoro 480 tisíc korun). Z každé kočky totiž mohli vytěžit 4–5 liber masa (1 libra je zhruba půl kilogramu), přičemž jedna libra kočičího masa prodávaného jako skopové vynese čtyři dolary (asi 93 korun).

Akce ochránců zvířat

Nebýt ochránců, kteří nekalou činnost překupníků se zvířaty sledovali několik dní dopředu, by policie nechytila nikoho. Všechno začalo údajně šest dní před akcí, kdy si aktivisté všimli, že jsou kočky přenášeny do auta v dřevěných zatlučených krabicích. Celá situace se s notnou dávkou ironie odehrávala nedaleko tamního hřbitova.

Jestli byl ale někdo zatčen nebo potrestán, není známo. Web CNN nicméně uvádí, že incident vzedmul další vlnu nevole a protestů za práva zvířat v zemi. Podobných skandálů je totiž v Číně spousta, jeden takový se udál nedávno v provincii Kuang-tung na jihu.

26. dubna 2024 7:00 Čas čtení 3:50 Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem

Lidé mají také ještě v živé paměti skandál z jedné z čínských vysokých škol, kde kuchaři naservírovali jednomu ze studentů krysí hlavu v jídle. Místní úřady se snažily situaci zastřít tím, že se jednalo o kachní krk, každopádně vyšetřující autority prokázaly opak. 

Co se týče ohrožených druhů zvířat a zvířat v hospodářství, zde zákony fungují skvěle. Hlavním problémem Číny je prakticky neexistující legislativa chránící práva domácích mazlíčků a pouliční zvířeny. Vrcholem je například nechvalně proslulý festival psího masa v městské prefektuře Jü-lin v autonomní oblasti Kuang-si na jihu Číny, kde se každoročně zkonzumuje 10 tisíc zvířat. Většina z nich jsou pouliční zvířata nebo ukradení mazlíčci.

Domů
Sdílet
Diskuse