Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. října 2023 8:04
Čas čtení 1:08

Prahu čeká velká tramvajová výluka. Nepojedou nejdůležitější linky ve městě včetně nočních spojů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prahu čeká velká tramvajová výluka. Nepojedou nejdůležitější linky ve městě včetně nočních spojů
Zdroj: Flickr/L.Costa Photocraft/volně k užití

Kvůli opravě tramvajové trati dochází od pondělí 30. října do 8. listopadu k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Lazarská–⁠Jindřišská. Výluka se dotkne hned několika tramvajových linek.

Pražský dopravní podnik v úseku nezavádí náhradní autobusovou dopravu. Cestujícím doporučuje využít linky metra. Linky, které daným úsekem projíždějí, budou vedeny po objízdných trasách, případně rozděleny na dvě části.

Změny tras tramvajových linek

Linka číslo 3 je v úseku Bílá labuť – Lazarská odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Čechův most, Právnická fakulta, Staroměstská, Národní divadlo a Národní třída.

Linka číslo 5 je rozdělena na dvě části –⁠ ve směru od Slivence je ze zastávky Jiráskovo náměstí odkloněna přes zastávky Národní divadlo, Národní třída a Lazarská do zastávky Myslíkova, dále pokračuje zpět směr Slivenec.

Ve směru od Vozovny Žižkov je ze zastávky Hlavní nádraží odkloněna přes zastávku Dlážděná do zastávky Masarykovo nádraží, dále pokračuje jako linka číslo 24 směr Vozovna Kobylisy.

Linka číslo 9 je rozdělena na dvě části –⁠ ve směru od Sídliště Řepy je zkrácena do zastávky Lazarská, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Kubánské náměstí nebo linka číslo 14 směr Spořilov.


Ve směru od Spojovací je ze zastávky Hlavní nádraží odkloněna přes zastávku Dlážděná do zastávky Masarykovo nádraží, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Vysočanská nebo linka číslo 14 směr Vozovna Kobylisy.

Linka číslo 14 je rozdělena na dvě části –⁠ ve směru od Spořilova je zkrácena do zastávky Lazarská, dále pokračuje jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.


Ve směru od Vozovny Kobylisy je zkrácena do zastávky Masarykovo nádraží, odkud pokračuje jako linka číslo 9 přes zastávku Dlážděná do zastávky Hlavní nádraží a dále směr Spojovací.

Linka číslo 24 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Masarykovo nádraží, odkud pokračuje jako linka číslo 5 přes zastávku Dlážděná do zastávky Hlavní nádraží a dále směr Vozovna Žižkov.

Výluka se dotkne také tras nočních linek 91, 92, 94, 95, 96, 98 i historické linky 42.

Výluka
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy
Domů
Sdílet
Diskuse