Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
3. listopadu 2023 10:15
Čas čtení 0:47

Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX míří do vězení. Hrozí mu neuvěřitelně dlouhý trest

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX míří do vězení. Hrozí mu neuvěřitelně dlouhý trest
Zdroj: Shutterstock

Sam Bankman-Fried, zakladatel slavné kryptoburzy FTX, byl uznán vinným ve všech bodech obžaloby.

31letý zakladatel nechvalně proslulé burzy s kryptoměnami FTX Sam Bankman-Fried byl v noci ze čtvrtka na pátek soudem v New Yorku uznán vinným ve všech bodech obžaloby. Postupně měl zpronevěřit až 10 miliard dolarů svých klientů. Na rozsudku se shodla dvanáctičlenná porota po zhruba měsíčním procesu, potvrdila agentura Reuters.

„Spáchal jeden z největších finančních podvodů v americké historii,“ prohlásil státní zástupce pro soud SDNY v New Yorku Damian Williams. Za tento zločin mu nyní hrozí až 115 let vězení. K obviněním, která souvisela s krachem jeho kryptoburzy a fondu Alameda, se Bankman-Fried přiznal, nakonec tak výše trestu může být nižší.

2. listopadu 2023 12:14 Čas čtení 1:04 V kapsách drogy a peněženka plná prašulí. Cizinec se snažil uplatit policii, nabízel pořádný balík V kapsách drogy a peněženka plná prašulí. Cizinec se snažil uplatit policii, nabízel pořádný balík

„Kryptoprůmysl může být nový, hráči jako Sam Bankman-Fried mohou být noví, ale tento druh podvodu je starý jako sám čas a my ho zde rozhodně nestrpíme,“ dodal Williams novinářům po vyslechnutí rozsudku. Odsouzený absolvent prestižní univerzity MIT se výši svého trestu dozví během dalšího stání, které je naplánované na konec března příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse