Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
14. listopadu 2023 14:02
Čas čtení 0:31

Nepál zakázal TikTok, narušuje prý harmonii

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nepál zakázal TikTok, narušuje prý harmonii
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Nepálská vláda se rozhodla v zemi zakázat sociální síť TikTok. Důvodem je podle BBC údajné „narušení sociální harmonie“.

Podle nepálské ministryně pro komunikaci a informační technologie Rekhy Sharma platforma šíří škodlivý obsah. „Zákaz vstoupí v platnost okamžitě a telekomunikační úřady dostaly pokyn, aby se nařízením ihned začaly řídit,“ sdělila politička BBC

Rozhodnutí přichází jen několik dní poté, co tamní vláda zavedla neobvyklé pravidlo, které všem provozovatelům sociálních sítí nařizuje zřídit v zemi styčnou kancelář. Samotný zákaz čínského TikToku však není ve světě nijak neobvyklý. Ke stejnému kroku se již dříve uchýlila například Indie.

Opozice je proti

Proti rozhodnutí vlády se postavil vysoký představitel strany Nepálský kongres, která je součástí koaliční vlády. Podle něj se jedná o pokus omezit svobodu projevu, úředníci by se dle jeho slov měli zaměřit spíše na regulaci platformy.

Domů
Sdílet
Diskuse