Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. listopadu 2023 10:26
Čas čtení 1:14

Teploty pod nulou, sníh a silný vítr. O víkendu se teple obleč, v platnosti je i výstraha

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Teploty pod nulou, sníh a silný vítr. O víkendu se teple obleč, v platnosti je i výstraha
Zdroj: TASR/AP

Meteorologové varují před silným větrem a radí hodně teplé oblečení.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal další výstrahu před silným větrem. Platí pro celé území kromě jižní Moravy, a to od čtvrtečních 18.00 do pátečního rána. Přes víkend ČMHÚ očekává teploty pod nulou i sněžení.

Víkend bude chladný a sněhový

Silný vítr ve čtvrtek večer zasáhne většinu českého území. Podle ČHMÚ může dojít k poškození stromů a lesních porostů i menším škodám na budovách. Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a komplikace v dopravě.

O víkendu se zároveň očekává ochlazení. V pátek bude proměnlivá oblačnost, na většině území přeháňky, od severu postupně sněhové. Teploty se přes den budou pohybovat mezi třemi a sedmi stupni Celsia, povane čerstvý severozápadní vítr rychlostí šest až 11 metrů za sekundu, s nárazy kolem 20 metrů za sekundu. K ránu bude postupně slábnout.

V noci na sobotu teploty klesnou na nula až minus čtyři stupně a může se tvořit náledí a na horách místy sněhové jazyky. Přes den naměříme minus jeden až plus tři stupně Celsia. Na většině území bude proměnlivá oblačnost, místy se sněhovými přeháňkami. Povane čerstvý severozápadní až západní vítr rychlostí čtyři až osm metrů za sekundu, postupně bude slábnout. 

15. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 5:06 Zavřeli mě do minus 120 stupňů Celsia. V nohách mi píchaly jehličky a soustředila jsem se jako nikdy Zavřeli mě do minus 120 stupňů Celsia. V nohách mi píchaly jehličky a soustředila jsem se jako nikdy

V neděli nás čeká proměnlivá oblačnost, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, které budou četnější na horách. V noci teploměry naměří minus dva až minus šest stupňů Celsia, přes den se teploty budou pohybovat mezi minus třemi a plus jedním stupněm. Povane mírný severozápadní až západní vítr rychlostí tři až sedm metrů za sekundu a ve večerních hodinách bude slábnout.

Domů
Sdílet
Diskuse