Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
27. listopadu 2023 9:51
Čas čtení 0:34

Češi jezdí na nákupy do Polska. Zaplatí tam za stejné zboží výrazně méně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi jezdí na nákupy do Polska. Zaplatí tam za stejné zboží výrazně méně
Zdroj: Refresher

Polský server Fakt.pl zveřejnil článek, v němž autoři srovnávají ceny v českých a polských obchodech. Reagují tak na narůstající množství Čechů nakupujících v polském příhraničí.

„Stejný řetězec, stejné výrobky a naprostá propast mezi cenami. I když si stěžujeme, jak je u nás draho, není to nic ve srovnání s tím, kolik musí utratit naši sousedé za nákup základních potravin. Není divu, že vykupují naše obchody,“ začíná text popisující návštěvu polských novinářů v českém Lidlu.

27. listopadu 2023 7:00 Čas čtení 0:25 Novinka na čerpacích stanicích: První země v EU bude tankovat naftu z použitého kuchyňského oleje Novinka na čerpacích stanicích: První země v EU bude tankovat naftu z použitého kuchyňského oleje

Navštívili supermarket v českém Náchodě a polské Toruni a porovnávali ceny základních potravin, jako například chleba, housek, jablek, brambor, mléka nebo másla.

Ceny v Česku jsou podle nich o 20 až 30 procent vyšší než v Polsku. Největší rozdíl je v ceně masa, které je u nás až dvaapůlkrát dražší. Jediné výrobky, které si Češi koupí levněji, jsou cukr a pivo. Nákup v Česku vyšel ve výsledku o 70 procent dráž.

25. listopadu 2023 16:41 Čas čtení 0:57 Změna pro zaměstnance! Firmy v Česku omezí benefity, které společnosti budou škrtat nejvíce? Změna pro zaměstnance! Firmy v Česku omezí benefity, které společnosti budou škrtat nejvíce?

Inflace v České republice přitom klesá mnohem rychleji než v Polsku. Některé produkty se však stále zdražují, zejména zelenina, jejíž cena vzrostla meziročně o 20 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse