Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Samuel Valent TASR
27. listopadu 2023 7:00
Čas čtení 0:25

Novinka na čerpacích stanicích: První země v EU bude tankovat naftu z použitého kuchyňského oleje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Novinka na čerpacích stanicích: První země v EU bude tankovat naftu z použitého kuchyňského oleje
Zdroj: LioPhuki/Unsplash/volně k užití

Takzvaná parafínová nafta je povolena také jako čisté palivo, oznámilo ve středu německé ministerstvo životního prostředí.

Řidiči v Německu budou moci tankovat naftu 100% vyrobenou z použitých kuchyňských olejů. Takzvaná parafínová nafta je povolena jako čisté palivo, oznámilo ve středu německé ministerstvo životního prostředí.

26. listopadu 2023 9:45 Čas čtení 0:48 Předpověď počasí: Česko čeká další ochlazení. Kdy bude sněžit? Předpověď počasí: Česko čeká další ochlazení. Kdy bude sněžit?

Produkty vyrobené z odpadních materiálů, jako jsou například použité kuchyňské oleje, se už mohly míchat s běžnou naftou, na základě novelizované vyhlášky ministerstva se však od nynějška budou moci nabízet i ve 100% koncentraci.

„Aby se předešlo poškození vozidel v důsledku nesprávného tankování, nové nařízení ukládá provozovatelům čerpacích stanic povinnost poskytovat spotřebitelům standardizované informace,“ uvedlo ministerstvo.

V rámci opatření na ochranu klimatu se zároveň podle ministerstva počítá s ukončením současného systému dotování parafínové nafty vyrobené z fosilních zdrojů.

Domů
Sdílet
Diskuse