Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. listopadu 2023 14:01
Čas čtení 1:13

Do Česka míří další bílá nadílka. Podívej se, kde napadne nejvíce sněhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka míří další bílá nadílka. Podívej se, kde napadne nejvíce sněhu
Zdroj: TASR/Patrik Koreň

Česko v posledních dnech zasypala bohatá sněhová nadílka, která i do nižších poloh přinesla hned několik centimetrů bílé pokrývky. Zimní počasí s námi zůstane i v následujících dnech, kdy se můžeme těšit na ještě větší várku sněhu.

Kromě sněhu k nám zamířily také zimní teploty, které s námi zůstanou i ve čtvrtek. Rtuť teploměru vystoupá nejvýše k minus třem až jednomu stupni. Obloha bude oblačná až zatažená, přechodně místy až polojasná. Ojediněle se mohou objevit i mrznoucí mlhy. 

Zamračená obloha nad Českem zůstane i v pátek a v sobotu. Nejvyšší denní teploty na konci pracovního týdne na většině území nepřesáhnou nula stupňů, na jihu země může teplota v pátek vystoupat až na dva stupně. Srážek a oblačnosti bude postupně během soboty ubývat.

Nejvíce sněhu napadne v pátek a v sobotu

Právě v pátek a v sobotu podle meteorologů zasáhne Česko další porce sněžení, které může být místy i velmi vydatné. Nejvíce sněhu napadne v jižní a jihozápadní polovině území, a to i v jižních polohách. Obyvatelé jižních Čech a Vysočiny se mohou těšit až na několik desítek centimetrů nového sněhu.

V neděli bude nad Českem převážně polojasno, nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi minus pěti až minus jedním stupněm. Vát bude slabý, přes den místy mírný západní až jihozápadní vítr o síle dva až šest metrů za sekundu.

28. listopadu 2023 18:00 Čas čtení 0:08 KVÍZ: Poznáš známé pražské ulice na fotkách? KVÍZ: Poznáš známé pražské ulice na fotkách?

Teploty budou nadále nízké i v noci. Například ve čtvrtek se bude rtuť teploměru v nočních hodinách pohybovat mezi minus jedním až minus pěti stupni Celsia, při protrhané oblačnosti zejména na severu bude kolem minus osmi stupňů. Ještě chladněji bude v průběhu noci o víkendu a zejména v první polovině příštího týdne, kdy ČHMÚ očekává minus pět až minus deset stupňů Celsia, v údolích při zmenšené oblačnosti až minus 15 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse