Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
30. listopadu 2023 8:59
Čas čtení 0:42

Jiří Bartoška po devíti letech znovu bojuje s rakovinou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jiří Bartoška po devíti letech znovu bojuje s rakovinou
Zdroj: TASR/AP

Jednomu z nejpopulárnějších českých herců po devíti letech znovu diagnostikovali rakovinu. Ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se dle slov jeho mluvčí Uljany Donátové v současnosti léčí ve Fakultní nemocnici v Motole.

„Můžeme potvrdit, že prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu,“ sdělila Blesku Donátová.

Bartoškovi byla před devíti lety diagnostikována rakovina mízních uzlin, již nakonec úspěšně porazil. V červnu tohoto roku měl však po prodělané viróze velké zdravotní problémy. Musel být hospitalizován, dlouhodobě potřeboval antibiotika a potom měl podle slov jeho lékaře Roberta Lischkeho dechovou rehabilitaci. Na zahájení letošního filmového festivalu tak dorazil později s kanylou v ruce.

Kvůli nemoci odmítl nabídku na pokračování úspěšné komedie Teorie tygra z roku 2016. „Zatím jsem to odpískal, že to dělat nebudu, protože jsem si opravdu chtěl odpočinout,“ řekl.

Herec je ve svých 76 letech jedním z nejpopulárnějších českých herců. Hrál například v Divadle Husa na provázku a Na zábradlí, odkud později s celým souborem odešel a společně vytvořili vlastní scénu Divadlo Bez zábradlí. Na televizních obrazovkách se objevil třeba ve snímcích Je třeba zabít Sekala, Všichni moji blízcí, Anděl Páně nebo Teorie tygra. Od roku 1994 je prezidentem karlovarského festivalu.

Na jaře se objeví v novém seriálu České televize Smysl pro tumor, kde sám ztvární pacienta s rakovinou.

Domů
Sdílet
Diskuse