Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
1. prosince 2023 11:50
Čas čtení 0:36

Rakev Schwarzenberga vystaví v kostele. S českým politikem se můžeš rozloučit i ty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rakev Schwarzenberga vystaví v kostele. S českým politikem se můžeš rozloučit i ty
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Od příští středy do pátku bude v kostele na Malé Straně vystavena Schwarzenbergova rakev. Následně bude převezena k pohřbu na Pražský hrad. Ostatky uloží dle přání zesnulého politika u zámku Orlík.

Rozloučení uspořádá jeho rodina v kostele Panny Marie pod řetězem v Praze. Uzavřená rakev bude vystavena od středy 6. do pátku 8. prosince vždy od 12 do 22 hodin.

Čestnou stráž u rakve bývalého ministra zahraničí budou držet čeští skauti a skautky a členové armády. Ostatky budou následně převezeny do katedrály svatých Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě, kde proběhne pohřeb se státními poctami.

Katedrála bude přístupná jen pro držitele pozvánky od rodinných Schwarzenbergových příslušníků, přenos bude ale dostupný na velkoplošné obrazovce. Ostatky budou dle parte uloženy do rodinné hrobky u zámku Orlík.

Jedním z přání Karla Schwarzenberga uvedených v jeho poslední vůli je sbírka na podporu charitativní činnosti Českého velkopřevorství a pomoc válkou zasažené Ukrajině namísto květinových darů. V kostele budou mít smuteční hosté možnost jeho přání vyplnit prostřednictvím příspěvku na místě.

Český politik zemřel 12. listopadu v nemocnici, kde byl kvůli dlouhodobým zdravotním problémům poslední dny hospitalizován. Bylo mu 85 let.

Domů
Sdílet
Diskuse