Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
11. prosince 2023 14:03
Čas čtení 0:37

Poslala korunnímu princi z Dubaje skoro dva miliony korun. Pak zjistila, že jde o podvod

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslala korunnímu princi z Dubaje skoro dva miliony korun. Pak zjistila, že jde o podvod
Zdroj: Unsplash/Nathan John

Minulý týden začala policie vyšetřovat případ ženy z Prostějovska, která se na ni obrátila s tím, že byla oklamána pachatelem, jemuž poslala velké množství peněz.

Od června do listopadu komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje. V kontaktu byla i s dalšími lidmi, se kterými se dorozumívala jak česky, tak anglicky.

K pachateli si vypěstovala city a s vidinou cesty do Dubaje začala na různé účty posílat peníze. Celková částka činí přibližně 1 800 000 korun. Kriminalisté v současnosti případ šetří pro trestný čin podvodu.

11. prosince 2023 11:41 Čas čtení 0:16 Kriminalisté vyšetřují smrt muže v Praze. Našli ho ležet na ulici Kriminalisté vyšetřují smrt muže v Praze. Našli ho ležet na ulici

„Při prověřování případu jsme zjistili, že poškozená je velmi aktivní na sociálních sítích, proto se nabízí možnost, že si ji pachatel vyhlédl právě tady a následně ji oslovil na základě jejích komentářů k celospolečenskému dění a názorovému smýšlení. Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji ‚kořist‘ lépe poznat a využít ji pro svůj účel, kterým bylo v tomto případě získání finančních prostředků. Buďte proto opatrní ve svých aktivitách na sociálních sítích a nesdílejte informace, které by následně mohly posloužit podvodníkům se snadnějším navazováním kontaktu,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová v Týdeníku policie.

Domů
Sdílet
Diskuse