Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
13. prosince 2023 15:25
Čas čtení 0:32

Miroslav Ševčík coby děkan skončí, rozhodl o tom rektor Vysoké školy ekonomické

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miroslav Ševčík coby děkan skončí, rozhodl o tom rektor Vysoké školy ekonomické
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Rektor Ševčíkovi vytýká podle něj nevhodné vystupování na veřejnosti.

Rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák vydal rozhodnutí o odvolání děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka. Rozhodnutí bude pravomocné po doručení Ševčíkovi. Dvořák to ve středu řekl novinářům. Rozhodnutí o odvolání chtěl Ševčíkovi předat dopoledne, ten ho ale odmítl převzít.

Rektor Ševčíkovi vytýká podle něj nevhodné vystupování na veřejnosti. Dopad Ševčíkových veřejných vyjádření je podle něj zásadním důvodem pro odvolání, protože poškozovala dobré jméno fakulty. Dvořák řekl, že kdyby Ševčíka neodvolal, mělo by to pro školu mnohem závažnější dopady. Zdůraznil, že rozhodnutí není podmíněno Ševčíkovými politickými názory.

15. března 2023 17:18 Čas čtení 4:32 „Ševčík ničí pověst fakulty!“ Proti děkanovi demonstrovaly stovky studentů „Ševčík ničí pověst fakulty!“ Proti děkanovi demonstrovaly stovky studentů

Rektor již dříve žádost o odvolání Ševčíka zdůvodňoval také jeho účastí na protivládní demonstraci letos v březnu na pražském Václavském náměstí. U incidentu u Národního muzea, kde se po skončení protestu část lidí snažila z budovy odstranit ukrajinskou vlajku, zasahovala policie. Ševčík tvrdí, že byl na místě proto, že pomáhal zraněnému.

Domů
Sdílet
Diskuse