Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
2. ledna 2024 9:05
Čas čtení 0:25

Česká pyrotechnika zabíjela v Německu. Při jejím odpalování zemřel mladík

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká pyrotechnika zabíjela v Německu. Při jejím odpalování zemřel mladík
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Silvestrovské oslavy se staly osudnými 22letému mladíkovi, který ve východosaském Boxbergu odpaloval tzv. kulovou pumu. Podle policie si ji pořídil v Česku.

Mladý muž byl při manipulaci s pyrotechnikou zraněn v oblasti obličeje. Přivolaným záchranářům se ho již bohužel nepodařilo zachránit a po převozu do nemocnice zemřel, informuje server mdr.de.

Mladíkova smrt je jedním ze tří úmrtí, které si pyrotechnika na začátku letošního roku v Německu vyžádala. K jednomu úmrtí došlo v bavorské obci Eschlkam, další osoba zemřela ve městě Koblenz v Porýní.

1. ledna 2024 18:38 Čas čtení 0:32 VIDEO: Z Brna do Prahy po dálnici na elektrokole? Propuštěný vězeň to zkusil, skončil znovu za mřížemi VIDEO: Z Brna do Prahy po dálnici na elektrokole? Propuštěný vězeň to zkusil, skončil znovu za mřížemi

Před českou pyrotechnikou varují i odbory

Již loni na podzim před pyrotechnikou dováženou z Česka varoval také zástupce jedné z německých policejních odborových organizací. Podle něj se německým celníkům podařilo díky obnoveným hraničním kontrolám zadržet mnohem více nelegálně dovážené pyrotechniky než v předchozích letech, informuje server Novinky.cz

Domů
Sdílet
Diskuse