Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
6. ledna 2024 15:45
Čas čtení 0:54

V Česku napadne až 25 centimetrů sněhu, teploty klesnou hluboko pod nulu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku napadne až 25 centimetrů sněhu, teploty klesnou hluboko pod nulu
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok

Výstraha před extrémním počasím platí zejména pro jižní Čechy a části Moravy.

Meteorologové varují před sněhovou kalamitou, která může způsobit komplikace v dopravě, energetice či průmyslu. Škody se očekávají také na stromech či elektrickém vedení. Řidiči by měli usedat za volant jen v nezbytně nutných případech. Pro Olomoucký kraj platí také výstraha před závějemi. 

Nejvíce sněhu se očekává na Šumavě, v jihočeském Pošumaví a v Jeseníkách, kde může do neděle napadnout 20 až 25 centimetrů nové pokrývky. Jižní Čechy a Vysočinu čeká až deset centimetrů nového sněhu. 

Čeká se velké ochlazení

Předpovědi hlásí sněžení na většině území Česka, kromě východních Čech, kde by mělo sněžit minimálně nebo vůbec. Na zbytku území meteorologové očekávají vyšší jednotky centimetrů nového sněhu. 

7. prosince 2023 17:00 Čas čtení 0:07 KVÍZ: Co je El Niño a jak vzniká déšť? Otestuj se, co víš o počasí KVÍZ: Co je El Niño a jak vzniká déšť? Otestuj se, co víš o počasí

Během neděle nás kromě sněžení čeká také citelné ochlazení. Zatímco ráno se budou teploty lokálně pohybovat i kolem nuly, do večera klesnou až na minus pět stupňů. Nejchladnějším dnem bude pondělí, kdy se budou teploty pohybovat maximálně okolo minus šesti stupňů. Na severu Moravy a ve Slezsku může nastat i tzv. arktický den, kdy teploty nestoupnou nad minus deset stupňů. V Jeseníkách a Beskydech může být pocitově až kolem minus 15 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse