Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
14. ledna 2024 9:59
Čas čtení 0:37

Při střelbě v Praze střelec zranil i nizozemského turistu. Dva týdny byl v kómatu, manželka popsala hrozivé detaily

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Muž po střelbě necítil nohy.

Během tragické střelby na pražské univerzitě byl kulkou útočníka zraněn i 47letý Nizozemec žijící v Singapuru Peter Vendel, který byl v Praze na výletě s rodinou. Muž byl po postřelení do nohy dva týdny v kómatu, informuje server Novinky.cz.

„Nevěděli jsme, odkud přichází palba, jestli z ulice, nebo z okna. Petera odtáhli asi o sto metrů. Pak zastavila projíždějící sanitka. Odvezla ho a já jsem se se svými dvěma dětmi kryla. Ozval se další výstřel a ještě další,“ popsala děsivou situaci jeho manželka Sofea.

Podle informací singapurského deníku Mothership prošla kulka stehenní kostí a rozdrtila mu pánev. „Necítím nohy,“ řekl po postřelení a spadl na zem.

Postřeleného Nizozemce museli v nemocnici zařadit do kategorie priority 1, protože hned po přivezení potřeboval urgentní operaci, po které byl dva týdny v kómatu, informuje CNN Prima News. Manželka postřeleného pro česká média kritizovala, jak bylo těžké zjistit, ve které nemocnici její manžel leží. Pomohla jí v tom až nizozemská ambasáda.

streľba v prahe
Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová
Domů
Sdílet
Diskuse