Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová TASR
14. ledna 2024 16:43
Čas čtení 0:46

Velké propouštění v herním průmyslu: Výpověď dostaly stovky zaměstnanců známých firem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

V roce 2024 pokračují velké čistky v herním průmyslu, o práci přijde více než 2800 zaměstnanců. ​

Začátkem nového roku ohlásily firmy z herního průmyslu velké propouštění. Výpověď obdrželo více než 2800 zaměstnanců. K tomuto způsobu snižování nákladů se rozhodly firmy Archiact, Bosse Studios, Unity Software, ale také Twitch a dle The Verge i Discord.

Minulý rok dostalo v herním průmyslu výpověď více než šest tisíc lidí. Zdá se, že čistky zaměstnanců pokračují i v roce 2024. Společnost Twitch, která spadá pod Amazon, propustí 500 lidí, což představuje až 35 % jejich celkového počtu zaměstnanců.

13. ledna 2024 9:53 Čas čtení 1:48 Toto jsou prý nejhorší výkony jinak skvělých herců a hereček. Souhlasíš? Toto jsou prý nejhorší výkony jinak skvělých herců a hereček. Souhlasíš?

Vážné finanční problémy 

Internetová platforma Twitch se zabývá streamováním videoher. I přes velkou popularitu mezi hráči se v současnosti potýká s vážnými finančními problémy. V roce 2014 ji za téměř jednu miliardu dolarů koupil Amazon. V poslední době se dostala do problémů a nedávno ukončila činnost na hlavním trhu v Jižní Koreji kvůli nezvládnutým problémům s náklady.

Ohlášené škrty přicházejí v době, kdy Twitch zasáhl odchod vrcholových manažerů v rámci rozsáhlého úsilí o snižování nákladů ve všech divizích Amazonu.

O pár dní později se objevily i zprávy o tom, že se ke stejnému kroku uchýlil také Discord, který se rozhodl propustit 170 lidí. Podle vyjádření generálního ředitele Jasona Citrona rostl počet zaměstnanců společnosti za posledních několik let příliš rychle.

Twitch
Zdroj: Wikimedia Commons
Domů
Sdílet
Diskuse